Hlavní obsah

Nejdelší vodní skluzavka světa měří přes půl kilometru

Novinky, fis

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jízdu svého života zažijí návštěvníci vodního parku ve Vernonu v americkém New Jersey. Od července totiž tamní Action Park nabízí svezení na nejdelší vodní skluzavce světa.

BEZ KOMENTÁŘE: Jízda na nejdelší vodní skluzavce světa

 
Článek

Bílá skluzavka s hrboly a zatáčkami je dlouhá 609 metrů a široká metr a půl. Jízda trvá zhruba 60 až 90 sekund, což je několikanásobně více než na běžných vodních skluzavkách. Také spotřeba vody není malá — dosahuje 4 546 litrů za hodinu.

Skluzavka Xtreme, která do New Jersey přicestovala z Nového Zélandu, je složená z 20 kusů dlouhých 30 metrů. Unikátní atrakce byla po svém zprovoznění oceněná komisí Guinnessovy knihy rekordů.

BEZ KOMENTÁŘE: Action Park se po 18 letech znovu otevřel veřejnostiVideo: Action Park

Action Park ovšem nemá zrovna skvělou pověst. Fungoval mezi roky 1978 a 1996. Před 19 lety byl pak uzavřen kvůli mnoha zraněním, včetně několika smrtelných, ke kterým v jeho areálu došlo. V roce 1998 se otevřel jako Mountain Creek Waterpark, od loňska opět funguje pod původním názvem. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám