Hlavní obsah

Z pařížského mostu zmizely desítky tun zámků lásky. Teď ho zdobí graffiti

Namísto takzvaných zámků lásky, které jako pojistku svých citů zanechávaly na pařížském mostě Pont des Arts zamilované páry, vzniklo zamilované graffiti. Místní úřady 45 tun vážící visací zámky nechaly odstranit minulý týden.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Graffiti místo zámků lásky na mostě Pont des Arts v PařížiVideo: Reuters

 
Článek

Zábradlí mostu klenoucího se přes Seinu se pod tíhou desítek tun kovu loni doslova prohýbalo a nespokojeni s vizuální stránkou mostu byli i místní obyvatelé, jak napsala agentura AP. Podle úřadů nejenže nevypadalo zatížené zábradlí pěkně, zámky rovněž poškozovaly památku a představovaly bezpečnostní riziko pro návštěvníky.

Namísto zámků nyní most ozdobily kresby. Vyvolávají ale smíšené reakce. Zamilované páry se v každém případě nenechaly odradit, a zámky tak věší na zábradlí poblíž Pont des Arts i na dalších pařížských mostech. Graffiti je nyní na mostě dočasně, později by jej měly nahradit prosklené panely.

Foto: Klára Fischleinová, Novinky

Most Makartsteg

S tradicí zamilovaných nebojuje jen Paříž. Loni se proti ní postavili také Benátčané v kampani Unlock your love (Odemkněte svoji lásku). [celá zpráva]

Zámky lásky visí na nespočtu mostů po celém světě — v Česku, Rakousku, Německu, Číně a dalších zemích.

Reklama

Související témata:

Související články

Paříž zakázala turistům zamykání lásky

S jednou z nejromantičtějších atrakcí francouzské metropole je konec. Městská radnice turistům zakázala, aby nadále na důkaz své lásky připevňovali zámky na...

Výběr článků

Načítám