Hlavní obsah

Tipy na víkend: Vystoupejte na Smrk, poslechněte si známé filmové melodie

Novinky, fis

Fanouškům filmů a jejich hudebního pozadí udělá o víkendu radost výlet do Kroměříže, kde se uskuteční koncert zaměřený právě na populární filmové skladby. Výletníky čekají další výzvy, jak pěší, tak na kolech. Doslova vychutnat si mohou volný čas také příznivci dobrého vína - o vinařské akce totiž nebude nouze.

Foto: Profimedia.cz

Počasí o víkendu bude přát všem výletníkům.

Článek
Praha

Praha pije víno

Areál Trojského zámku přes víkend zaplní vinaři, jejichž produkty tam máte možnost přijít okoštovat. V nabídce bude skoro 400 vzorků nejrůznějších rodinných vinařství z Rakouska, Slovinska, Itálie a dalších zemí. Bližší informace se dočtete zde.

Česko-francouzské přátelství

Zahrada Kinských v sobotu mezi 12:00 a 20:00 ožije oslavami francouzsko-českých přátelských vztahů. Proběhnou koncerty, hry, soutěže i ochutnávky. Program propojí českou a francouzskou kulturu. Více hledejte zde.

CryptoFest 2015

Maraton přednášek zaměřených na technologie a zabezpečení dat pomocí šifrování přinese v sobotu strahovský CryptoFest. Vybrat si budete moci z více než 10 přednášek a workshopů různé náročnosti. Vše se dozvíte zde.

Středočeský kraj

Královský průvod

Dobřichovice o víkendu zvou na Královský průvod, jehož hlavní postavou bude Karel IV. Doprovodit ho můžete na jeho cestě s korunovačními klenoty na Karlštejn. Harmonogram akce naleznete zde.

Setkání kovářů

Šikovnost profesionálních i amatérských kovářů ukáže jejich víkendové setkání v Litni. Zúčastní se ho také dráteníci, šperkaři a další řemeslníci. Více k programu se dočtete zde.

Jihočeský kraj

Půlmaraton v Budějovicích

Další z řady půlmaratonů se v sobotu uskuteční v Českých Budějovicích. Poběží se v několika kategoriích, záleží tedy, jak odhadnete své síly. Vše se dozvíte zde.

Plzeňský kraj

Cyklomaraton Plzeň

V Plzni v neděli odstartuje cyklomaraton, v rámci něhož poznáte malebnou krajinu kolem města s rybníky i údolím Berounky. Občerstvení i odměna pro všechny účastníky bude zajištěna. Více najdete zde.

Karlovarský kraj

Karlovarský karneval 2015

Od pátečního do sobotního večera budou Karlovy Vary žít tradičním festivalem. Účastníci zhlédnou pouliční divadlo, přehlídku netradičních plavidel, hudební vystoupení, karnevalový průvod i ohňostroj. Do kompletního programu nahlédněte zde.

Ústecký kraj

Litoměřický hrozen

Příznivci dobrého vína se v sobotu sejdou od 10:00 na Litoměřickém hroznu. V rámci ochutnávek organizátoři nezapomněli ani na sýry a další pochutiny k vínu. Více hledejte zde.

Liberecký kraj

Výstup na Smrk

V sobotu mezi 7:00 a 9:00 vyjde turistický pochod z Nového Města pod Smrkem na vrchol Smrku. Celková délka trasy dosáhne zhruba 15 kilometrů. Více čtěte zde.

Královéhradecký kraj

Vinum et Cetera

Lahodná česká a moravská vína ochutnáte během sobotní degustační akce v Broumově. Benediktinské sklepy zvou od 11:00 nejen na košt, ale také na zajímavosti o pěstování a zpracovávání hroznů. Více se dočtete zde.

Josefov není off-line

Od pátku do soboty bude u pevnosti Josefov probíhat pestrý sportovní program. Například si na čas zaběháte přímo v historických chodbách. Harmonogram akce si prohlédněte zde.

Pardubický kraj

Aviatická pouť ve městě perníku

Víkend přinese na pardubické letiště 25. aviatickou pouť. Se svými obdivuhodnými kousky se předvedou ti nejlepší piloti. Účastníci zhlédnou akrobatická i jiná čísla. Hlavní program bude v obou dnech probíhat mezi 12:00 a 17:00. Více informací naleznete zde.

Vysočina

Pivovar Jihlava slaví 155 let

Pivovar Jihlava slaví další výročí, na které zve všechny milovníky piva. Od soboty až do příštího víkendu bude v Pivovarské restauraci probíhat pestrý program spojený s procházkami po Pivovarské naučné stezce, exkurzemi po pivovaru i pivní ochutnávkou. Více zde.

Jihomoravský kraj

Cyklistický výlet

Za výjimečnými stromy Znojemska se cyklisté vypraví v sobotu od 9:30 do 18:00. Z obce Plaveč vyrazí na trasu dlouhou okolo 37 kilometrů. Bližší informace se dozvíte zde.

Olomoucký kraj

Bikemaraton

Bikemaraton přiláká v sobotu zapálené cyklisty do Bozeňova. Veškeré závodní propozice naleznete zde.

Zlínský kraj

Filmové melodie na zámku

Pokud máte rádi filmové soundtracky, uchvátí vás sobotní večerní koncert v Kroměříži. Arcibiskupským zámkem budou znít filmové známé melodie. Více se dočtete zde.

Moravskoslezský kraj

Kopřivnické dny techniky

V Kopřivnici se o víkendu sejdou příznivci obřích nákladních vozů a další podobné techniky. V obou dnech program obohatí hudební vystoupení. V sobotu zazpívá Věra Špinarová, v neděli Xindl X. Více informací naleznete zde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám