Hlavní obsah

Kam o víkendu s dětmi: Dotýkat se hudby nebo na hrad za komedianty

Novinky, fis

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

První červnový víkend má být prosluněný a horký. Výlety na kole, do zoo, na hrady i zámky si tak ještě více užijete. Kdybyste přece jen zatoužili na chvíli po stínu, navštivte třeba bobrovskou výstavu panenek nebo pražský koncert pro děti v Obecním domě.

Foto: Profimedia.cz

V Obecním domě si o víkendu děti vyzkouší různé hudební nástroje.

Článek
Praha

Festival živého jídla

Raw Fest přinese o víkendu na Štvanici spoustu čerstvého jídla, kuchařských tipů a triků, zábavy pro děti, cvičení nejen těla, ale i mysli a spoustu dalšího programu včetně hudby a divadla. Vše se dozvíte zde.

Orchestr na dotek

Sobotní dopolední koncert v Obecním domě bude spojen s poznáním. Děti si totiž budou moci osahat a vyzkoušet jednotlivé hudební nástroje a dozvědí se o nich spoustu zajímavostí. Více čtěte zde.

Běh na dvě míle s úsměvem

Sportovci všech generací se sejdou v sobotu ráno ve Stromovce. Dospělí zaběhnou dvě míle, děti jednu. Na každého bude v cíli čekat sladká odměna. Více informací naleznete zde.

Středočeský kraj

Jahodové hody

Speciální jahodové pochoutky, zábavu se zvířátky i vyhřívaný bazén nabízí o víkendu Farma Blaník. Její zázemí nabízí rodičům odpočinek a dětem dovádění u zvířecích výběhů a na dřevěných atrakcích. Více se dozvíte zde.

Muzejní noc

Muzeum zlata v Novém Kníně zve v sobotu mezi 16:00 a 23:00 na Muzejní noc, během níž si vyzkoušíte rýžování zlata, historické písmo a další činnosti. Více čtěte zde.

Jihočeský kraj

Hurá do Hopsária

V sobotu i v neděli si mohou vaše děti pořádně zařádit a zároveň zasoutěžit v českobudějovickém Hopsáriu. Soutěžní klání odstartuje v obou dnech ve 14:00. Více zde.

Plzeňský kraj

Rozhledny v pohybu

Sportovní program pro děti i rodiče nabídne závod na vrch Krkavec na Plzeňsku. Některé z tras budou přizpůsobené dětem podle jejich věkové kategorie. Vše se dozvíte zde.

Karlovarský kraj

Herní odpoledne na Lokti

Hrad Loket v sobotu mezi 14:00 a 17:00 ožije deskovými hrami a napětím soutěžících. Těšte se na Minutovou říši, Carcassone, Svět v kostce a další hry. Více čtěte zde.

Ústecký kraj

Den dětí v zooparku

Zoopark Chomutov pořádá v sobotu od 13:00 Den dětí s křtinami velbloudů, taneční školou, divadlem, sokolníky i soutěžemi. Více informací naleznete zde.

Liberecký kraj

Pohádková přehrada

Udělejte si s dětmi výlet za nadpřirozenými bytostmi z pohádek na přehradu Mšeno. Připraveny tam budou tvořivé dílny i kulturní program. Více hledejte zde.

Královéhradecký kraj

Černilovský dvůr

Multižánrový festival pro děti i dospělé zajistí v sobotu zábavu v Černilově. Nebudou chybět divadelní pohádky, koncerty, tvořivé dílničky a další aktivity. Více čtěte zde.

Pardubický kraj

Toulání kolem Orlice

Malí i velcí výletníci jsou zváni na sobotní Toulání kolem Orlice, během něhož se podívají do podzemí tvrze Bouda, na rozhlednu Suchý vrch a získají diplom i medaili. Start proběhne mezi 7:30 a 10:00. Více najdete zde.

Ferda Mravenec na Kunětické Hoře

Litvínovští herci v neděli od 16:00 potěší návštěvníky hradu Kunětická Hora představením o Ferdovi Mravencovi. Hodinové divadelní představení se uskuteční v tamním rondelu. Více zde.

Vysočina

Výstava panenek

V Bobrové si každou neděli mezi 14:00 a 17:00 můžete prohlédnout početnou výstavu panenek. Exponátů je tam okolo 900, každá panenka je jiná. Více si přečtěte zde.

Jihomoravský kraj

Na kole i po svých

Další sportovní alternativou je sobotní Drásovská stopa, která počítá s pokročilými sportovci, ale stejně tak i s rodinami a dětmi. Na výběr je proto několik různě dlouhých tras pro cyklisty i pěší turisty. Start je plánován mezi 7:00 a 10:00 od Cukrárny Oáza na náměstí. Toto místo bude zároveň i cílem. Více zde.

Olomoucký kraj

Víkend dětí v zoo

Olomoucká zoo věnuje víkendový program dětem. Oba dny je mezi 10:00 a 16:00 budou bavit speciální aktivity. Zhlédnou divadlo, nechají si něco namalovat na obličej a navštíví lanové centrum... Více se dozvíte zde.

Zlínský kraj

Pohádkový dětský den

Zámek Vizovice zve v neděli na příběh o kouzelníkovi, který způsobil v království velký zmatek. Jestli vás zajímá čím, zúčastněte se jedné ze speciálních prohlídek začínajících vždy v celou hodinu od 10:00 do 16:00. Více čtěte zde.

Moravskoslezský kraj

Komedianti na Hukvaldech

Hrad Hukvaldy v sobotu ožije žonglérskými výstupy i pohádkou o princi Bajajovi. Zhlédnete také čísla pouličních komediantů. Více zde.

Na hradě s Leontýnkou

Dětský den s Leontýnkou si užijete v sobotu od 14:00 na hradě Starý Jičín. Čeká vás napínavé hledání pokladu, nelehký hod podkovou, ale i sladká odměna za fyzický výkon. Více hledejte zde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám