Hlavní obsah

Kam o víkendu s dětmi: Zahrát si kuličky nebo loupit v přírodě

Novinky, fis

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Poslední květnový víkend přinese především spoustu dětského smíchu a radosti. Téměř všude totiž propuknou oslavy Dne dětí, který připadá na první červnový den. Vaše ratolesti tak čeká program s indiány, loupežníky, pohádkovými postavami a dalšími neodolatelnými lákadly.

Foto: Profimedia.cz

Ve Velké Bystřici si zavzpomínáte na dětská léta u hraní kuliček.

Článek
Praha

Dětský den v planetáriu

Tento víkend věnuje Planetárium Praha dětem. Budou se pro ně vysílat speciální pořady, prohlédnout si ale budete moci také astronomickou výstavu s interaktivními exponáty. Ta jistě zaujme nejen vaše ratolesti. Více čtěte zde.

Zahřívací VyšeHrátky

Sobotní odpoledne zpříjemní v centru Prahy VyšeHrátky. Zaměří se na program pro rodiny s dětmi. Proběhnou pohádky, hudba, dílny, odpočinek na dece a mnoho dalšího. Více zde.

Indiánská neděle

Dětský den se bude o víkendu slavit také ve Žlutých Lázních. V neděli od 10:00 začne program plný indiánské a kovbojské zábavy. Těšit se můžete na soutěže, malování na obličej, dílny či opékání buřtů. Více informací hledejte zde.

Plavby zdarma

V neděli od 14:00 do 17:00 proběhnou vyhlídkové plavby po Vltavě zdarma k příležitosti blížícího se Dne dětí. Lodě vyplují z Dvořákova nábřeží. Více čtěte zde.

Středočeský kraj

Dětský den akvaparku

Za symbolickou korunu budou moci o víkendu děti řádit v Aquapalace Praha. Den dětí tam s malým předstihem oslaví hrami a spoustou vodní zábavy. Více naleznete zde.

Konopiště pro děti

Nedělní odpoledne bude na Konopišti patřit dětem. V Růžově zahradě bude od 14:00 přichystán program vytvořený ve spolupráci s Domem dětí. Více hledejte zde.

Jihočeský kraj

Muzejní noc

Prácheňské muzeum v Písku vyhlašuje v sobotu od 19:00 Muzejní noc s mistrem Janem Husem. Dozvíte se zajímavé informace o českých dějinách, pro děti bude nachystán speciální program, zabaví je třeba i opékání buřtů. Více čtěte zde.

Plzeňský kraj

Hurá do lesa

V neděli čeká rodiny s dětmi zábavné odpoledne v lese. DDM Spálené Poříčí ve spolupráci s městem přichystal naučné stezky v přírodě. Děti si zasoutěží a poznají kus české krajiny. Více se dozvíte zde.

Karlovarský kraj

Den dětí na hradě

Horní Hrad si jako letošní téma Dne dětí zvolil knihu Staré řecké báje a pověsti. Účastníky sobotní akce, která potrvá od 10:00 do 17:00, čeká 11 zvláštních úkolů, kreativní tvoření, překonávání překážek... Více zde.

Loupežnický dětský den

Na Božím daru se bude v sobotu loupit, konkrétně na Ježíškově stezce. Dětský den se tam totiž ponese v loupežnickém duchu. Stezka začne zakoupením lístků v Infocentru na Božím Daru a skončí v bufetu Krmelec, kde proběhne opékání buřtů. Bližší informace naleznete zde.

Ústecký kraj

Pohádkový park

Den dětí oslaví ve Šluknově v Pohádkovém parku. V neděli od 14:00 se tam rozproudí program plný soutěží, atrakcí i pohádkových stanovišť. Vše se dočtete zde.

Liberecký kraj

Výhled z věže

Středověká věž zámku Lemberk bude výjimečně zpřístupněna v sobotu mezi 9:00 a 17:00 v rámci Zdislavské pouti. Více hledejte zde.

Královéhradecký kraj

Lesní příběh v Ratibořicích

Ratibořický zámek zve v neděli od 14:00 na divadelní představení pro děti. Jmenuje se Lesní příběh a odehraje ho divadelní soubor Marka z České Skalice. Více čtěte zde.

Pardubický kraj

Pohádkový les

V sobotu u palučinského srubu blízko Úherčic mohou mezi 13:30 a 16:30 děti vstoupit na kouzelnou stezku, na níž potkají různé nadpřirozené bytosti, které si s nimi pohrají. Více zde.

Vysočina

Tour de kids

Dětský cyklistický závod ve Žďáru nad Sázavou odstartuje v sobotu od 13:00 u Zimního stadionu. Malí i větší závodníci se utkají na různě dlouhých trasách. Více se dozvíte zde.

Den dětí v zoo

Zoo Jihlava chystá na neděli mezi 10:00 a 16:00 hudební, divadelní, taneční a další program. Samozřejmě spojený s prohlídkou zvířátek. To vše k příležitosti nadcházejícího Dne dětí. Více zde.

Jihomoravský kraj

Dětský den ve Znojmě

Hradební příkop v Dolním parku ve Znojmě v sobotu zaplní od 10:00 rodiče s dětmi. Nejen tam se bude ve městě konat program ke Dni dětí. K dispozici bude pikniková zóna, šlapadla a další atrakce. Nebudou chybět ani soutěže. Více čtěte zde.

Olomoucký kraj

Bystřická kuličkárna

Ve Velké Bystřici se v neděli odpoledne budou hrát kuličky. Zámecký park navíc zaplní dětské atrakce a soutěže. Nuda tedy nepřipadá v úvahu. Více se dozvíte zde.

Zlínský kraj

Slabikář devatera řemesel

Dřevěné městečko v Rožnově pod Radhoštěm plánuje v sobotu od 9:00 ukázat dětem (i rodičům) řemesla v praxi. Vyrobí si voskové svíčky, batiku a další věci. Odpoledne pak program doplní divadlo a hudba. Více si přečtěte zde.

Moravskoslezský kraj

Den dětí s pověstmi

Jestli vaše děti rády poslouchají legendy a pověsti, mohl by se jim líbit sobotní program v Ostravě. Účastníci Dne dětí s ostravskými pověstmi se podívají na Vyhlídkovou věž Nové radnice a od průvodců se dozvědí příběhy tykající se nedalekých hradů. Více se dozvíte zde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám