Hlavní obsah

Beroun vytvořil vycházkové okruhy městem pro turisty i místní

Beroun vytvořil vycházkové okruhy pro turisty i místní, kteří chtějí lépe poznat historii svého města. Trasy jsou podle náročnosti určeny buď pro dospělé, nebo pro děti. Výletníci na nich najdou informační tabule s QR kódem, který je po přečtení chytrým telefonem navede k dalším údajům. Zprovoznění tras je oficiálně plánováno 17. června, jak uvedl místostarosta Ivan Kůs.

Foto: Profimedia.cz

Beroun

Článek

Na vytvoření sítě vycházkových okruhů se podle Kůse podílely městské oddělení kultury a okresní archiv. Pro dospělé je určena historická, poznávací nebo turistická trasa. Další tři okruhy, a sice pro nejmenší, větší a pro zdatné, mají k dispozici děti. Nejdelší trasa, která vede na rozhlednu Děd, měří kolem osmi kilometrů.

„Snažíme se vyvolat v lidech potřebu poznat své město, to není jen o turistech. Každý známe tu provozní slepotu, že chodíme kolem něčeho, ale neuvědomujeme si, kolem čeho," podotkl místostarosta.

Návštěvnost Berouna podle Kůse v poslední době roste. Radnice si podle něj stanovila za cíl servis pro turisty zlepšit, a to jak kulturní nabídku a sportovní vyžití, tak stravovací služby nebo ubytování.

„Městské kulturní centrum má pořád velmi náročný úkol — spojit síly s provozovateli pohostinských a ubytovacích služeb, protože tam mnohdy převažuje snaha o okamžitý efekt nad dlouhodobou spoluprací," dodal.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám