Hlavní obsah

Tipy na víkend: Mlsné jazyky ocení ochutnávky rumu či vín, sportovci půlmaraton

Novinky, fis

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tento víkend přináší řadu akcí pro milovníky dobrého jídla a pití. Koštovat se budou nejen vína, ale také rumy, speciality Jižní Ameriky a další zajímavosti ze světa gastronomie. Nudit se nebudou ani sportovně založení jedinci. Nabízí se jim totiž množství cyklistických i pěších tras či tematických výletů. Běžci se pak sejdou na půlmaratonu v Karlových Varech.

Foto: Profimedia.cz

Pánové se mohou o víkendu těšit na Rufest. Ilustrační foto

Článek
Praha

Festival latinskoamerické kultury

Náprstkovo muzeum zve v sobotu mezi 11:00 a 22:00 na cestu Latinskou Amerikou. V rámci akce ji ochutnáte, uslyšíte i uvidíte. Přednášky vystřídají hudební vystoupení a ošizeny nebudou ani vaše chuťové buňky. Okoštujete čokoládu, vína, omáčky, maté... Více čtěte zde.

Rumfest

V sobotu od 13:00 do 22:00 se můžete zúčastnit Rumfestu v Novoměstské radnici. Díky nabitému programu poznáte rum do hloubky - dozvíte se o něm řadu mýtů, poznáte koktejly, do kterých se přidává a s čím se dá kombinovat. Večer oživí hudební vystoupení. Do programu nahlédněte zde.

Mezinárodní den stepu

Od čtvrtka do neděle se bude v Praze klapat ostošest. Oslavuje se totiž Mezinárodní den stepu. V rámci doprovodných akcí se můžete v pátek od 19:00 zúčastnit Swingové tančírny v kavárně Liberál, v sobotu Stepařské show v Městské knihovně a mnoha dalších aktivit. Kompletní program naleznete zde.

Středočeský kraj

Černokostelecké vysmolení

Pivní slavnosti, smolení sudů, živá hudba i staročeská žranice lákají v sobotu návštěvníky do Kostelce nad Černými lesy. Zábava se rozproudí už v 9:00. Více se dozvíte zde.

Vojenská technika v Lešanech

Jestli patříte mezi nadšence do vojenské techniky, jistě si užijete sobotní zahajování sezóny Vojenského technického muzea Lešany. V rámci této akce se podíváte na různé stroje a ukázky. Více hledejte zde.

Jihočeský kraj

Přes rybníky na Hradec

Jindřichohradecký pedál je akce pro cyklisty i pěší. Na kole se pojede 41 nebo 18 kilometrů, po svých účastníci ujdou šest. Startovat se bude v neděli ve Sportcentru Bobelovka v Jindřichově Hradci ve 13:00 a 14:00. Více informací se dočtete zde.

Plzeňský kraj

Růžová vína na Zbirohu

V sobotu od 11:00 začnou na zámku Zbiroh slavnosti růžových vín. Proběhnou ochutnávky, doprovodný program i řemeslný trh. Více hledejte zde.

Karlovarský kraj

Půlmaraton ve Varech

V sobotu od 18:00 v Karlových Varech odstartuje půlmaraton, a to z nábřeží Osvobození. Pokud se vám nechce běžet, přijďte alespoň fandit. Více najdete zde.

Ústecký kraj

Ústecký pivní jarmark

Sobota bude v Ústí nad Labem dnem plným piva a hudba. Od 10:00 do 22:00 tam totiž bude probíhat pátý ročník pivního jarmarku, na kterém se představí či připomenou malé pivovary. O programu a vystupujících kapelách se dozvíte zde.

Liberecký kraj

Noc hradních kaplí

Noční výstup na hrad Bezděz můžete podniknout v sobotu od 19:00. Odměnou za vynaloženou námahu bude romanticky svíčkami nasvícená hradní kaple a večerní výhledy z Velké věže. O kvalitní podívanou se postarají také šermíři a kejklíři. Více čtěte zde.

Královéhradecký kraj

Vinařské slavnosti v Trutnově

Trutnov zve v sobotu od 10:00 až do večerních hodin na košt českých, moravských i zahraničních vín a následné posezení. O ještě veselejší atmosféru se postará živá hudba. Více hledejte zde.

Pardubický kraj

Tanková show

Show s těžkou vojenskou technikou chystá na sobotu areál Tank Power v Přelouči. Kromě zajímavé podívané se dozvíte mnoho zajímavých informací. Akce se koná ve spojitosti s událostmi 1. a 2. světové války. Více čtěte zde.

Vysočina

Pacovské pivní slavnosti

Rodinný minipivovar Pacov zve v sobotu od 13:00 na pivní slavnosti s hudebním programem, soutěžemi a specialitami na grilu. Ochutnáte i piva z dalších několika pivovarů. Více zde.

Jihomoravský kraj

Rozkvetlá step Mohelno

V sobotu v 7:20 se na hlavním nádraží v Brně sejdou výletníci a vypraví se na step Mohelno, na níž rostou vzácné druhy rostlin. Trasa povede kolem řeky Jihlavy, na dohled bude také jaderná elektrárna Dukovany. Více hledejte zde.

Mikulovské vinné trhy

Zámeček Mikulov bude v sobotu opět hostit vinné trhy. Zahraje cimbálovka, ochutnáte kotlíkové polévky a samozřejmě také vína. Stanete se dokonce svědky jejich svěcení. Více zde.

Olomoucký kraj

Pivovarská čtvrtka

Hanušovický pivovar Holba chystá na sobotu tradiční pochod Pivovarská čtvrtka. Účastníci si vyberou některou z osmi tras v délce od 10 do 21 kilometrů. Vše se o nich dočtete zde.

Zlínský kraj

Moravia Food Festival 2015

Mlsné jazýčky by o víkendu neměly chybět na gastronomickém festivalu v Kroměříži. Bude se tam vařit, ochutnávat, soutěžit v pití piva apod. Kompletní program naleznete zde.

Moravskoslezský kraj

Hukvaldský brnkot

V sobotu se na hradě Hukvaldy sejdou nadšenci do kytar. Od 13:00 si tam zahrají a zazpívají. Více hledejte zde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám