Hlavní obsah

Stezka korunami stromů očekává milióntého návštěvníka

Stezka korunami stromů v Lipně nad Vltavou na Českokrumlovsku překoná za pár dnů hranici miliónu návštěvníků. Podle provozovatelů by mohla padnout koncem května. Stezka korunami stromů přitom zahájila provoz před necelými třemi roky. Zástupci projektu o tom informovali na pondělní tiskové konferenci, během níž společnost Lipno Servis představila i novinky pro letošní sezónu.

Foto: Archiv Stezky korunami stromů Lipno

Lesní stezka je zasazená do šumavského lesa. Nabízí ale výhled až za jeho hranice.

Článek

Milióntý návštěvník stezky získá balíček různých výhod, mezi něž například patří zážitková dovolená v Lipně nad Vltavou pro celou rodinu. Také bude moci navštívit tři zahraniční stezky korunami stromů.

„Jeden šťastlivec se tak kromě Lipna podívá do Bavorského lesa, k Baltskému moři na Rujánu nebo do Bad Wildbad ve Schwarzwaldu," uvedl Filip Pekárek ze Stezky korunami stromů.

Program nadcházející sezóny

Lipno Servis připravuje pro návštěvníky pro nadcházející léto speciální hřiště pro lekce jízdy na in-line bruslích. „Půjde o zábavnou formu výuky," řekl ředitel společnosti Lipno Servis Petr Dušek.

Mezi další novinky patří zvýšení počtu koloběžek, které si lidé mohou půjčovat. Dušek uvedl, že si zájemci budou vybírat ze dvou druhů. „Koupili jsme sjezdové koloběžky od Stezky korunami stromů i silniční koloběžky, s nimiž jezdí lidé po cyklo a in-line stezce. Kvůli velkému zájmu z loňského roku jsme rozšířili i počet elektrokol," řekl Dušek.

Provozovatelé areálu připravují i další aktivity pro turisty. Například se letos opět bude konat festival kombinující kulturu a sport Lipno Sport Fest. „Uskuteční se od 15. do 23. srpna. Zájemce opět čekají výuky na in-line bruslích, cvičení nejen pro ženy, běžecké lekce a další. Veškerý program je zdarma," uvedla manažerka společnosti Eva Černíková.

Může se Vám hodit na službě Firmy.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Ekologové vyfotili na Šumavě vlka

Ekologům ze společnosti Alka Wildlife se podařilo prostřednictvím fotopastí pořídit snímky, které dokazují návrat vlka na Šumavu. Vyfocen byl na pravém břehu...

Výběr článků

Načítám