Hlavní obsah

Nejlepší zemí pro turisty je letos Španělsko

Novinky, fis

Španělsko se stalo nejlepší zemí pro turisty. Vyhodnotilo to Světové ekonomické fórum, které porovnalo 141 států. Česká republika nezazářila ani nepropadla. Obsadila 37. místo.

Foto: Profimedia.cz

Španělsko přivítá ročně až 60 miliónů lidí.

Článek

Světové ekonomické fórum (WEF) hodnotilo jednotlivé země na základě celé řady parametrů. Byla mezi nimi bezpečnost, hygiena a zdravotní zabezpečení, kulturní zázemí, životní prostředí, otevřenost vůči cizincům, cenová dostupnost dopravy i ubytování a mnoho dalšího.

Španělsko patří mezi nejnavštěvovanější země světa. Ročně tam zavítá přes 60 miliónů turistů. Podle WEF a jeho aktuálního indexu cestovatelské a turistické konkurenceschopnosti má Španělsko co nabídnout z hlediska nočního života i restaurací, stejně jako v oblasti servisu pro turisty. V čem naopak pokulhává, je podnikatelské prostředí a trh práce. Nicméně to pro turisty není příliš důležité.

Hned za Španělskem se umístila Francie, třetí skončilo Německo. Do první desítky se dostala také Velká Británie, Švýcarsko, Itálie a z mimoevropských států pak Austrálie, Japonsko, USA a Kanada.

V první padesátce najdeme například Portugalsko, Nový Zéland, Island, Belgii, Brazílii, Řecko, Turecko, Polsko a na 37. místě také Českou republiku. Jako poslední, tedy na 141. příčce, skončil Čad.

Desítka nejlepších zemí pro turisty v roce 2015 (podle hodnocení WEF)
1.Španělsko
2.Francie
3.Německo
4.Spojené státy americké
5.Velká Británie
6.Švýcarsko
7.Austrálie
8.Itálie
9.Japonsko
10.Kanada

Může se Vám hodit na službě Firmy.cz:

Kam vyrazit ve Španělsku

Jednou z nejatraktivnějších památek je palácový komplex Alhambra v Granadě. Obklopuje ho zeleň a horská hradba. Jde o historický klenot Španělska.

Dalším cílem může být Barcelona v Katalánsku. Nabízí bujarý noční život, odpočinek v parcích, koupání i Gaudího architektonické skvosty.

Poutním místem mezinárodního významu je historické město Santiago de Compostela s katedrálou svatého Jakuba, kterou si turisté mohou prohlédnout v několika okruzích.

Z ostrovního království Španělska pak nelze nezmínit ostrov Formentera jižně od Ibizy. Pláž Playa de Ses Illetes na Formenteře ohodnotili cestovatelé přes portál Tripadvisor jako pátou nejkrásnější pláž světa pro rok 2015. [celá zpráva]

Reklama

Související články

Nejlepší ostrovy světa pro rok 2015

Po žebříčku nejlepších destinací, pláží a hotelů přišel cestovatelský portál Tripadvisor také se seznamem nej ostrovů světa pro letošní rok. Jako vždy výběr...

Výběr článků

Načítám