Hlavní obsah

Jeseníky nabídnou turistům novou zážitkovou kartu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Turistům v Jeseníkách začne v létě sloužit nová zážitková karta Jeseníky Pass, díky které budou moci při návštěvě těchto hor využívat různé slevy, bonusy, zážitkové balíčky či věrnostní programy. Projekt, který má pomoci zvýšit návštěvnost Jeseníků, bude zahájen 21. června, ohlásila ředitelka Sdružení cestovního ruchu Jeseníky Andrea Závěšická.

Foto: Miroslav Šára, Právo

Pod Malým Dědem - část krásné přírody Jeseníků

Článek

„Jeseníky Pass přinese návštěvníkům hor celou řadů benefitů. Držitelé karty mohou využívat výhody od poskytovatelů toho nejlepšího, co Jeseníky v oblasti služeb nabízejí," uvedla Závěšická. Nová zážitková karta má motivovat lidi k návštěvě Jeseníků a zvýšit konkurenceschopnost regionu v oblasti cestovního ruchu.

„Systém bude motivovat turistu k návštěvě turistických cílů, využívání služeb v regionu a umožní také odměňovat hosty za věrnost," podotkla Závěšičká. Lidé, kteří se ubytují v penzionech a hotelích zapojených do projektu, dostanou novou zážitkovou kartu zdarma. V jesenických informačních centrech či na webu bude karta pro jednoho člověka stát 99 korun a její rodinná verze přijde zájemce na 199 korun.

Do projektu se plánuje zapojit prvních 20 poskytovatelů služeb a jejich počet by se měl postupně zvyšovat. Destinační karta je podle Závěšické běžnou součástí nabídky turistiky atraktivních míst po celém světě a zaváděna začala být také v mnoha turisticky atraktivních lokalitách Česka. Jesenické sdružení připravuje zážitkovou kartu hosta ve spolupráci s Olomouckým krajem od roku 2011.

„Cílem do budoucnosti je samozřejmě snaha přiblížit se rakouským destinacím a výhledově zde vytvořit jednotný odbavovací systém a skipas Jeseníky Pass," dodala. Podle odborníků mají Jeseníky potenciál přilákat v budoucnu velké množství turistů.

Investice do slabin

Ze studie cestovního ruchu v Olomouckém kraji ale vyplývá, že mezi hlavní slabiny Jeseníků patří jejich nevýhodná poloha, špatná dopravní dostupnost, malá nabídka pro letní dovolené u vody či nestálost počasí. V regionu také není dostatek moderních lyžařských areálů.

Jeseníky naopak mohou těžit ze svého přírodního bohatství, tradice lázeňství či místní gastronomie. Region má podle odborníků velký potenciál pro další rozvoj lyžařských areálů, cyklostezek i ubytovacích kapacit.

Do modernizace infrastruktury cestovního ruchu bylo v Jeseníkách za posledních pět let s pomocí evropských dotací investováno více než 1,5 miliardy korun. V horském regionu díky investicím vznikly nové ubytovací kapacity, turistické atrakce a lyžařské areály.

Podle expertů Jeseníky milionové investice do modernizace turistické infrastrukturu nutně potřebovaly, protože provozovatelé tamních rekreačních středisek po roce 1989 dlouhá léta s jejich rekonstrukcí otáleli. Hodně lyžařů dalo přednost střediskům v Krkonoších, která byla vybavena lépe, a do Jeseníků jezdilo i méně turistů.

Reklama

Související témata:

Související články

Jeseníky: Kam na nejkrásnější túru

Na horách je nejkrásnější podzim. Odjedou letní dovolenkáři a za turistikou se vydávají fajnšmekři, kteří vědí, jak krásný je pohled shora na stromy se...

Výběr článků

Načítám