Hlavní obsah

Kam o víkendu s dětmi: Hurvínkem do Lednice, za oživlou historií na Hukvaldy

Novinky, fis

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tento týden máte možnost zakončit třemi dny naplněnými zážitky. Pro někoho bude ideálním programem sport, pro jiného výlet vláčkem. První květnový víkend v každém případě vábí hlavně do přírody a za poznáním. Tak vzhůru za aktivním odpočinkem!

Foto: Profimedia.cz

Svezte se o víkendu motoráčkem Hurvínkem do Lednice.

Článek
Praha

Víkend s Hurvínkem

Dejvické Divadlo Spejbla a Hurvínka zve na představení Hurvínkův popletený víkend. Odehraje ho v sobotu ve 14:00 a 16:30, v neděli pak od 10:30 a 14:00. Více se o hře, u které se zasmějí nejen vaše děti, dočtete zde.

V cíli lívanec

Sladkou odměnu si pro běžce připravili organizátoři sobotního Sri Chinmoy Marathonu. Otevřený závod se uskuteční ve Stromovce. Na ty, kteří doběhnou do cíle, bude čekat sladká odměna - teplý lívanec se skořicí. Dospělí poběží vzdálenost 3,2 kilometru, děti poloviční trasu. Více zde.

IQ Days

V OC Eden budou od pátku vystaveny interaktivní exponáty liberecké iQlandie. Můžete tam tedy nahlédnout do světa vědy a experimentů. Více hledejte zde.

Středočeský kraj

Oživená zámecká kuchyně

V prodlouženém víkendu máte příležitost poznat a svým dětem ukázat, jak se kdysi vařilo na zámcích. Názorně to předvede zámek Žleby. Více čtěte zde.

Lázeňská sezóna v Poděbradech

Slavnostní zahájení lázeňské sezóny proběhne od pátku do neděle v Poděbradech. Pohádkový a herní program zabaví děti, hudební a divadelní vystoupení dospělé. Harmonogram akce naleznete zde.

Jihočeský kraj

První máj s Kelty

Do zajímavé keltské kultury nahlédnete v pátek během akce Na Semec za Kelty. Proběhne od 10:00 do 17:00, nabídne prastará řemesla, tanec světla i ochutnávku keltské kuchyně. Více zde.

Plzeňský kraj

Báječná autíčka

Zámek Hradiště a Muzeum jižního Plzeňska v Blovicích zvou od pátku na výstavu Kdo si hraje, nezlobí II. s podtitulem Báječná autíčka. S dětmi si tam prohlédnete modely nákladních vozidel vyrobených na území Československa v druhé polovině minulého století. Více zde.

Karlovarský kraj

Vítání ptačího zpěvu

Zpěv ptáků je jedním ze symbolů jara. Jestli jste rodina ranních ptáčat a máte rádi přírodu, užijete si brzký páteční výlet za ptačím zpěvem v Chebu. Sraz účastníků je naplánován na 6:00 pod Chebským hradem. Více si přečtěte zde.

Ústecký kraj

Komentovaná krmení

Během květnových víkendů a svátků pořádá Zoo Děčín komentovaná krmení zvířat. V 9:30 se začíná u výběhu medvědů grizzly, ve 14:30 se končí tamtéž. Mezitím je možné vidět při krmení lišky, mravenečníky a makaky. Více informací hledejte zde.

Ptačí den

Zoo v Ústí nad Labem láká ranní ptáčata mezi 5:00 a 6:30 na pozorování ptactva, kroužkování i poslech zpěvu. Vstup je zdarma. Po celý víkend pak bude v areálu zoologické zahrady probíhat kvíz Láska v přírodě. Více čtěte zde.

Liberecký kraj

Do středověké věže

Od pátku do neděle budou mít zájemci příležitost výjimečně navštívit středověkou věž zámku Lemberk, a to vždy mezi 9:00 a 16:00. Více hledejte zde.

Šatlava v České Lípě

Dřívější městské vězení v České Lípě funguje jako speleoarcheologická expozice, která vypráví o životě člověka v jeskyních. Další část archeologického muzea Šatlava se zaměřuje na historii města včetně vězeňství. Od května do září je možné muzeum navštívit od úterý do neděle mezi 9:00 a 12:00 a následně od 13:00 do 17:00. Více čtěte zde.

Královéhradecký kraj

Jaro v Podkrkonoší

Vítání jara oslaví v sobotu Podkrkonoší. Zve na bohatý program se začátkem v 10:00 na vrchu Zvičiny. Čeká vás hudba, soutěže a další aktivity. Více najdete zde.

Pardubický kraj

Máchův Máj

Co by to bylo za prvomájový den, kdybychom si aspoň na moment nepřipomněli Karla Hynka Máchu a jeho poezii. Jeho Máj se bude předčítat v zahradě Jindrovy vily v Litomyšli v pátek od 15:00. Některé části Máje doprovodí hudba. Více informací se dozvíte zde.

Vysočina

Pálení čarodějnic

Maličko opožděného pálení čarodějnic se můžete zúčastnit v sobotu od 15:00 v Žirovnici. Hranice začne hořet v 17:00. Více hledejte zde.

Jihomoravský kraj

Motoráček Hurvínek

Malebnou krajinou Lednicko-valtického areálu vás od tohoto víkendu sveze historický motoráček Hurvínek. Až do konce září bude jezdit o víkendech a svátcích. Více zde.

Odemykání cyklostezky

Slavnostní odemykání Templářské cyklostezky proběhne v pátek v Oslavanech. Účastníci se sejdou v 9:30 před místním zámkem. Více hledejte zde.

Olomoucký kraj

Hravý máj

Jeseník chystá pro rodiny s dětmi na prvního máje bohatý program plný pohádek, atrakcí, hudby, občerstvení a k večeru i sportu. Zábava se na Masarykově náměstí rozproudí v 10:00. Harmonogram akce naleznete zde.

Zlínský kraj

Odemykání Baťova kanálu

V Uherském Ostrohu přichystali na pátek hned dvě akce. První je otevření Baťova kanálu, čímž se zahájí plavební sezóna. To proběhne od 10:00 v přístavišti Uherského Ostrohu. V 11:00 se pak průvod přesune do zámku, kde si účastníci projdou zámeckou věž, galerii či sklepení. Vše se dozvíte zde.

Otevření parku Razulák

V pátek zahájí novou sezónu dětský park Razulák ležící na úpatí sjezdovky Razula ve stejnojmenném lyžařském areálu. Děti si v parku užijí spoustu aktivit - šlapací autíčka, trampolínu tubing, aquazorbing a další. Více čtěte zde.

Moravskoslezský kraj

Oživlé dějiny

Divadlo historie v pohybu Exulis můžete navštívit na hradě Hukvaldy v pátek, a to hned v několika časech. První představení se odehraje v 11:00, poslední v 16:30. Více zde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám