Hlavní obsah

Tipy na víkend: Závoďte na koloběžkách, pronikněte do chemie lásky

Novinky, fis

Prodloužený prvomájový víkend láká nejen k romantice a relaxaci, ale také ke sportu a výletům. Vyrazit můžete za historií, přírodou i za jídlem. Dostanete navíc jedinečnou příležitost odhalit tajemství lásky. Kdy jindy než na prvního máje.

Foto: Profimedia.cz

V Liberci v pátek zjistíte, co způsobuje láska v lidském těle.

Článek
Praha

Maratonský víkend

Ze Staroměstského náměstí vystartují v sobotu běžci vstříc Maratonskému víkendu. Proběhnou kolem pražských památek i podél toku Vltavy... Poběží se v různých kategoriích, přichystán bude i doprovodný program. Vše se o akci dozvíte zde.

Čírofest 2015

Klub Modrá Vopice na Žižkově zve v sobotu na Čírofest, punkový festival. Akce, na které vystoupí celá řada interpretů, začne už v 11:00. Více hledejte zde.

Zahrady pod Hradem

První májový víkend si žádá trochu romantiky. Ideální prostředí na procházku s drahou polovičkou najdete v Zahradách pod Pražským hradem. Ty budou od pátku do neděle otevřené mezi 10:00 a 20:00. Více čtěte zde.

Středočeský kraj

Chřestová sobota

Hostín u Vojkovic zve v sobotu na chřestové slavnosti. Začnou v 9:00. Návštěvníci nahlédnou do procesu sklizně a samozřejmě také ochutnají chřestové dobroty od profesionálních kuchařů. Více najdete zde.

Okruh Českobrodský

V pátek se v Českém Brodě uskuteční závod historických automobilů a motorek. Závod má tradici už z dob první republiky. Více se dozvíte zde.

Jihočeský kraj

Bylinková zahrada

Českokrumlovská zahrada Kouzelné bylinky zve ke svým záhonům všechny milovníky bylin. V rámci akce Kouzelný Krumlov máte možnost zahradu navštívit v pátek mezi 13:00 a 17:00 zdarma. Více zde.

Plzeňský kraj

Slavnosti svobody

V Plzni začnou od čtvrtečního odpoledne tradiční Slavnosti svobody připomínající osvobození v roce 1945. Program bude probíhat na různých místech. Kromě vojenských ukázek nabídne i hudbu - například svižný elektro swing. Harmonogram akce si prohlédněte zde.

Karlovarský kraj

Porcelánové Vary

Porcelánové slavnosti se od pátku do neděle uskuteční před Grandhotelem Pupp v Karlových Varech. Prohlédnete si skvosty od různých výrobců a uvnitř hotelu dokonce i výstavu prostřených stolů ozdobených novinkami. Více se dozvíte zde.

Ústecký kraj

Dragon Cup 2015

Nadšence do vodních sportů, především do kanoistiky jistě zaujme chomutovský Dragon Cup. Závod dračích lodí začne ve 13:00, odpolední program nabídne nejen vyhlášení výsledků, ale také hudební vystoupení. Vše se dočtete zde.

Liberecký kraj

Chemie lásky

Co způsobuje v lidském těle láska? Jaká je její podstata a co ji provází? To a mnohem více se v pátek od 16:00 dozvíte v iQlandii v Liberci. Více informací naleznete zde.

Sraz veteránů

Prvomájový Veterán Festival se uskuteční v pátek v Automuzeu na Liberecku. Kromě úchvatných motoristických kousků se předvedou také jezdci v pivovarské traktorové show. Bude také možné nahlédnout do pivovaru Konrad. Vše se dozvíte zde.

Královéhradecký kraj

Víno na Kuksu

Májové víno na Kuksu je akce, která nabídne degustaci vín v romantickém prostředí Kuksu. Proběhne také komentovaná prohlídka Naučné vinařské stezky a od 16:00 řízená degustace. Více zde.

Pardubický kraj

Prvomájová kolobjízda

V pátek v 10:00 odstartuje v Pardubicích závod na koloběžkách. Zúčastnit se mohou i ti, kteří koloběžku nemají, na místě bude možné ji zapůjčit. Ať už jste začátečníci, nebo nedáte bez koloběžky ani ránu, závod si jistě užijete. Více čtěte zde.

Vysočina

O putovní pohár Barchanu

Další ročník závodu horských kol MTB Jemnice odstartuje v sobotu. Závodníci budou zdolávat nesnadné terény, ale zúčastnit se mohou i rodiny s dětmi na nezávodní trase. Přichystán bude také doprovodný program. Vše se dozvíte zde.

Jihomoravský kraj

Vína v Pohořelicích

V pátek začne v 10:00 výstava vín v Pohořelicích. Přehlídka bude spojená s ochutnávkami. O hudební doprovod se postará cimbálovka. Více zde.

Velorexy v Boskovicích

V neděli budete mít možnost v Boskovicích vidět přehlídku Velorexů v rámci jejich dopolední společné jízdy. Podrobnosti k plánovanému srazu naleznete zde.

Olomoucký kraj

Dvořákova Olomouc

Mezinárodní hudební festival Dvořákova Olomouc v pátek zahájí Dagmar Pecková a Štefan Margita svým vystoupením od 19:00 v olomoucké Redutě. Vše se o festivalu, který potrvá až do konce května, dočtete zde.

Pro pěší i cyklisty

V oblasti Libavá se v pátek uskuteční akce Bílý kámen, která je určená pěším výletníkům a cyklistům. Podívají se mimo jiné do jindy uzavřených vojenských prostor. Více najdete zde.

Zlínský kraj

Saunová noc

Wellness Horal ve Velkých Karlovicích zve v sobotu na Saunovou noc. Relaxaci si tam užijete od 19:00 až do půlnoci. Poznáte saunové rituály, vše za romantického světla svíček. Více zde.

Moravskoslezský kraj

Ostravský koník 2015

Dům kultury města Ostravy zve od pátku na Mezinárodní šachový festival Ostravský koník. Milovníci šachů se při něm utkají v řadě turnajů. Vše se o akci dozvíte zde.

Festival minipivovarů

Festival minipivovarů v Ostravě-Martinově nabídne až 40 druhů piv, hudbu i zábavu v podobě kvízu či soutěží. Uskuteční se v pátek a v sobotu. Více zde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám