Hlavní obsah

V Zoo Chleby přibydou další exotická zvířata

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Soukromá zoologická zahrada Chleby na Nymbursku letos dokončí nový pavilon pro exotická zvířata. Řemeslníci také dostaví roubenku s výběhem pro daňky. Informoval o tom ředitel a zakladatel zoo René Franěk.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Jeden z velbloudů v Zoo Chleby

Článek

Zoo byla založena před 18 lety a každým rokem se postupně rozrůstá o nové výběhy nebo nová zvířata. Návštěvníci v ní najdou ve dvou oddělených částech asi 70 druhů zvířat. Letos například do výběhu k velbloudům přibyl jak z Estonska.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Vstupní brána do zoo

„Dostavujeme také starou roubenku, kde budou krotcí daňci a lidé budou procházet jejich výběhem a budou je moct krmit," řekl Franěk. Končí také práce na pavilonu exotických zvířat, jeho součástí bude i venkovní klec s jezírky.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Sovice sněžní

Vedení zoo se ještě nerozhodlo, zda do nového pavilonu umístí opice, nebo exotické vodní ptáky. Do budoucna Franěk plánuje i rekonstrukci starší části zoo, zbourány budou staré výběhy a přibude například výběh pro mravenečníky a tapíry.

Škola hrou

Součástí zoo je také nové vzdělávací centrum, které zoo loni otevřela s přispěním dotace z ministerstva zemědělství. Právě se dokončují poslední práce v interiérech. Učebny s lavicemi i s živými zvířaty budou sloužit školám i skupinám návštěvníků.

Jedna učebna napodobuje školu na přelomu 18. a 19. století, jsou v ní k vidění historické školní lavice a břidlicové tabulky na psaní. V přízemí budovy je prostor pro pořádání výstav, venku nechybí moderní dětské hřiště.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Dětské hřiště

Obecně prospěšná společnost Zoo Chleby je jedna z nejmenších zoologických zahrad v zemi. Její první část vznikla v roce 1997, druhá část se začala budovat v roce 2013. Zaměstnáni jsou v ní především handicapovaní lidé.

Může se Vám hodit na službě Firmy.cz:

Reklama

Související články

Jolana Nová žije se šelmami

Od malička milovala Joe Adamsonovou a její příběhy o životě se lvy. Stejně jako ona toužila i Jolana Nová zažít pocit přátelství s lvicí, podobně jako Joe...

Táborskou zoo zachrání úspěšný developer

O osud zvířat v zadlužené táborské zoo už se nikdo obávat nemusí. Zachrání ji generální ředitel developerské společnosti Ekospol Evžen Korec. Uspěl...

Výběr článků

Načítám