Hlavní obsah

Lanovky v Krkonoších stojí, na hřebeny se dostanete pěšky nebo autobusem

Turisté, kteří se budou chtít v následujících dnech podívat na hřebeny Krkonoš, budou muset jít pěšky nebo využít autobus ze Špindlerova Mlýna na Špindlerovu boudu. Lanovky jsou kvůli jarní údržbě mimo provoz, některé z nich zatím jezdily o víkendech. Do letní sezóny se první lanovky rozjedou 1. května, informovali provozovatelé lanovek.

Foto: Profimedia.cz

Do letní sezóny se první lanovky rozjedou 1. května. Ilustrační foto

Článek

Kabinová lanovka na nejvyšší českou horu Sněžku se po dubnové odstávce rozjede 1. května. Po dobu údržby jezdila jen o víkendech. „V sobotu jsme svezli asi 500 lidí, což je na toto období slušná návštěva. Přes déšť lidé chodili i v neděli," řekla pracovnice lanovky.

Kabinová lanovka z Janských Lázní na Černou horu, která jezdila ještě minulý víkend, bude mít odstávku od posledního dubnového pondělka do čtvrtka 7. května, přičemž 1. až 3. května pojede. Do trvalého letního provozu se rozjede na státní svátek 8. května.

V největším krkonošském středisku Špindlerův Mlýn spustí lanovku na Medvědín 1. až 3. května, do denního provozu půjde 8. května. Lanovka ze Špindlerova Mlýna na Pláně začne jezdit denně od 28. května.

Letní provoz na lanovce z Pece pod Sněžkou na Hnědý vrch začne 1. května a během tohoto měsíce bude jezdit pouze o víkendech a svátcích. Lanovka z Herlíkovic na Žalý zahájí letní provoz 1. května. První dva měsíce bude jezdit vždy v pátek až neděli. V denním provozu bude od začátku července.

Reklama

Související články

Cesta Modrým dolem v Krkonoších se otevřela

Zimní tyčová cesta v Krkonoších z Modrého dolu k Výrovce, přes kterou v úterý sjela velká lavina, je opět otevřená. Cesta Modrým dolem byla dosud uzavřená...

Výběr článků

Načítám