Hlavní obsah

Ve zdevastované nemocnici jsou díry po kulkách a děsivé vzkazy

Novinky, fis

Chátrající a prázdné stavby nahánějí hrůzu už jen tichem, kterého jsou plné. Natož pak, když v nich člověk objevuje prapodivná zákoutí se vzkazy předchozích návštěvníků. Z výletu do jednoho takového místa - detroitské nemocnice - doslova mrazí v zádech.

BEZ KOMENTÁŘE: Bývalá nemocnice v Detroitu je jako z hororu

 
Článek

South West Detroit Hospital byla celkem známou nemocnicí. Fungovala od 60. let minulého století, v roce 1993 ale zbankrotovala a byla uzavřena. O čtyři roky později se znovu otevřela, po dalším desetiletí ale definitivně uhasnul plamínek naděje na její záchranu. Od té doby upadá.

Dnes je při pohledu do interiéru skoro nepředstavitelné, že jde o zařízení, kde byly zachraňovány lidské životy. Zbylo jen temno, špína a rozpadající se nábytek.

Vandalové zdi i zbytky vybavení ozdobili v průběhu let nápisy a malůvkami. V plechových dveřích výtahu jsou dokonce patrné stopy po vystřelených kulkách. Spodní prostory nemocnice jsou zatopené kalnou vodou.

Stopy minulosti

Depresivní vzkazy na zdech ponurou atmosféru bývalé nemocnice ještě umocňují. Stojí v nich: „Neotvírat, mrtvola uvnitř“ nebo „Jsi na řadě“. Nápis z roku 2014 pak straší: „Ebola nás zabije všechny“.

Bývalý voják Robert Johnson, který nemocnici navštívil, údajně objevil staré fotografie, noviny, lékařské záznamy i zaměstnanecké karty.

„Bylo tam jedno překvapení za druhým,” citoval Johnsona britský deník Daily mail. Svoji návštěvu zdokumentoval sérií snímků.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám