Hlavní obsah

Pod Blaníkem se budou plést pomlázky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Strávit s rodinou Velikonoce v přírodním areálu nabízí Farma Blaník nedaleko Vlašimi na Benešovsku. Farma s mnoha zvířaty je otevřena denně od 2. do pondělí 6. dubna, vždy od 10 do 18 hodin.

Foto: Klára Fischleinová, Novinky

Farma Blaník

Článek

Na některé dny a hodiny je připraven další velikonoční program. V dílnách se děti naučí uplést pomlázku, obarví vajíčka. V pátek a v neděli odpoledne zamíří průvod k řece Blanici, kde bude utopena hořící Morana. Na stejné dny se plánuje i lampionový průvod, na sobotu a pondělí jsou naplánované křty zvířat, pokud tomu bude přát počasí.

Nabitý program na Farmě Blaník však Velikonocemi zdaleka nekončí. Krmení a mazlení se zvířaty bude možné i v nadcházejících dubnových víkendech. V sobotu 25. dubna se pak na farmě bude křtít knížka Báchorky Blanického rytíře, čímž bude oficiálně zahájena nová turistická sezóna.

Poslední dubnový den se ponese jak jinak než v duchu pálení čarodějnic. Pestré aktivity farma chystá také na prodloužené květnové víkendy. Přehled všech akcí naleznete zde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám