Hlavní obsah

Místo pomlázky letenka. Čeští turisté o Velikonocích cestují po Evropě

Novinky, fis

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mnoho Čechů se chystá během volna spojeného s velikonočními svátky místo koledování raději cestovat. Nemusejí si vybírat dovolenou a několik dní na návštěvu některého z evropských velkoměst obvykle stačí. Kam čeští turisté míří na eurovíkendy tentokrát?

Foto: Profimedia.cz

Velkoměst, která jsou v nabídce víkendových zájezdů, je řada. Výběr může být složitý.

Článek

Rok 2015 potěší hned několika prodlouženými víkendy. Kromě toho velikonočního nabídnou den volna navíc také následující měsíce se svátky 1. a 8. května či 6. července. Pro turisty je takový bonus ideální příležitostí k cestování.

Přestože se eurovíkendové trendy rok od roku trochu mění, stálice zůstávají. „Letošní Velikonoce se nesou ve znamení romantické Paříže. Vede u našich klientů žebříček nejžádanějších evropských metropolí, které chtějí o velikonočních svátcích navštívit. Dalším vyhledávaným městem je Řím. Trojici nejprodávanějších uzavírá maďarská Budapešť, která turisty láká na oblíbené termální lázně,“ uvedla pro Novinky Simona Fischerová z cestovní agentury eTravel.

Kdo se chce při poznávací dovolené v aprílovém dubnovém počasí trochu více zahřát, zamíří asi trochu jiným směrem. „Letos je výraznější zájem o Istanbul. Zřejmě je to kombinací bohatého programu a teplého počasí. V Istanbulu je například krásná okružní cesta, na které turisty provázejí kvalifikovaní průvodci,“ řekl Novinkám marketingový ředitel cestovní kanceláře Exim Tours Stanislav Zíma.

Minulý rok cestovní kancelář podle Zímy zaznamenala zvýšený zájem českých turistů o eurovíkend v Barceloně. Letos toto španělské velkoměsto zabodovalo podle ředitelky Lenky Berberi u klientů CK Blue Style: „Zájem o Velikonoce v Barceloně je oproti loňsku několikanásobný. Klienty lákají především jarní slunné počasí, gurmánské speciality a pestrá procesí během Svatého týdne Semana Santa ve Španělsku.“

Sváteční Praha

Velikonoce jsou pozvánkou také pro zahraniční turisty, kteří touží navštívit Prahu. Zatímco loni se sešly katolické a pravoslavné Velikonoce ve stejném termínu, letos se rozloží do dvou po sobě jdoucích víkendů.

Podle Pražské informační služby - Prague City Tourism do české metropole míří asi 220 000 zahraničních cestovatelů. Podle ředitelky Nory Dolanské se jedná zejména o německé, italské, slovenské a polské turisty.

Reklama

Výběr článků

Načítám