Hlavní obsah

Kam o víkendu s dětmi: Na závody kočárků nebo otevírání zámků

Novinky, fis

Tento víkend se ponese ve znamení zahajování nové návštěvnické sezóny na hradech a zámcích. Hojně začnou také akce s tématem Velikonoc. Kromě toho se však můžete vydat po stopách objevů Leonarda da Vinciho či sportovat s nejmenšími ratolestmi v kočárcích.

Foto: Profimedia.cz

Do závodů s kočárky se o víkendu můžete zapojit na různých místech Česka

Článek
Praha

Génius Leonardo da Vinci

Konstruktérské dílny pro malé šikuly, interaktivní exponáty létajících strojů a spoustu dalšího můžete tento víkend naposledy vidět v OC Šestka. Výstava Leonardo da Vinci nechává návštěvníky blíže se seznámit s jedním z všestranně nadaných géniů minulosti. Vše se dozvíte zde.

Čtení pohádek na Zličíně

Creative World na pražském Zličíně se v pátek v podvečer zapojí do akce Noc s Andersenem, v rámci níž si děti poslechnou pohádky čtené vílou. Vše proběhne ve zdejší Relax hale. Více čtěte zde.

Orchestr na dotek

Hudbu, tanec a mluvené slovo propojí sobotní rodinný koncert ve Smetanově sále Obecního domu. Začne v 11:00 a dětem i rodičům přichystá nezapomenutelný kulturní zážitek. Více zde.

Středočeský kraj

Zahájení sezóny v Nelahozevsi

Sobota se ponese ve znamení slavnostního zahájení nové turistické sezóny na zámku Nelahozeves. Akce začne v 9:00 a potrvá do 17:00. Děti si užijí pohádky, dílny a hry. Vše se dozvíte zde.

Otevření zámku Veltrusy

V sobotu otevře své brány také zámek Veltrusy, a to od 10:00 do 17:00. Pro malé i velké návštěvníky budou připraveny tvořivé dílny, ve 14:00 pak začne divadlo. Od 9:00 do 16:00 bude navíc mimořádně zpřístupněna výstava historických kočárků. Více zde.

Jihočeský kraj

Noc v Hopsáriu

Dobrodružné přespání z pátku na sobotu zažijí děti v českobudějovickém Hopsáriu. Na programu jsou hry, soutěže a dovádění na atrakcích. Více se dočtete zde.

Plzeňský kraj

Jaro na Rabí

Další turistickou sezónu zahájí o víkendu také hrad Rabí. Otevřen bude od 10:00 do 17:00, poslední prohlídka začne v 16:00. Více hledejte zde.

Karlovarský kraj

Na zámku v Kynžvartu

Atraktivní program začne na zámku Kynžvart díky Noci s Andersenem už v pátek v 19:00 krátkou prohlídkou spojenou se čtením pohádek v zámecké knihovně. V sobotu od 9:00 pak proběhne slavnostní zahájení nové návštěvnické sezóny. Více naleznete zde.

Ústecký kraj

Odemykání zahrad

Zámecké zahrady se budou v neděli otevírat v Děčíně. Program, který zabaví děti i rodiče, potrvá od 14:00 do 18:00. Více hledejte zde.

Otevření zámku Velké Březno

Kostýmovaná prohlídka v sobotu v 10:00 otevře brány a okenice zámku ve Velkém Březně. Návštěvníci se také dozvědí, co je v této sezóně na zámku v plánu. Více čtěte zde.

Liberecký kraj

Závody kočárků

Mimo jiné v Jablonci nad Nisou se mohou rodiče i prarodiče v sobotu zúčastnit celostátního závodu kočárků, a to mezi 14:00 a 17:30. Více informací hledejte zde. Atraktivní program ale v Jablonci nabízí už pátek, kdy se v rámci Večera s Andersenem budou od 18:30 do 22:00 v Městské knihovně číst dětem pohádky. Více zde.

Královéhradecký kraj

Pochod za Rumcajsem

Ranní ptáčata se mohou v sobotu v 6:00 vydat z Valdštejnova náměstí v Jičíně na pochod za Rumcajsem, který zahájí turistickou sezónu na Jičínsku. Na výběr bude několik tras pro pěší i pro cyklisty. Více se dočtete zde.

Pardubický kraj

Velikonoce ve skanzenu

Soubor lidových staveb Vysočina chystá na sobotu od 9:00 zahájení velikonočního veselí. To následně potrvá do 19. dubna. Návštěvníci si připomenou tradice a prohlédnou spoustu velikonočních předmětů. Více hledejte zde.

Vysočina

Divadelní víkend

Přehlídku amatérských loutkářských souborů bude v sobotu i v neděli hostit Národní dům v Třebíči. Na výběr bude z řady dětských představení - pohádkových i písničkových. Více zde.

Jihomoravský kraj

Slavnosti mandloní a vína

Hustopeče přichystaly na sobotu bohatý program. Zvou na procházku Mandloňovou stezkou na rozhlednu, velikonoční muzejní bazar, trhy i do vinařské expozice. Kompletní harmonogram akce si prohlédněte zde.

Olomoucký kraj

Skřítkové na Bouzově

Hrad Bouzov otevřou skřítkové. Zahájí tím novou návštěvnickou sezónu. Po oba dny se s dětmi od 11:00 do 13:00 můžete zúčastnit kostýmovaných prohlídek. Více zde.

Zlínský kraj

Lyžování za hubičku

Skiareál Razula se o víkendu rozloučí se zimní sezónou. Na sobotu pro návštěvníky naplánoval závod Razula Open Cub, v neděli si pak návštěvníci zalyžují za 100 Kč. Na tuto částku sníží areál cenu celodenních skipasů. Více informací najdete zde.

Moravskoslezský kraj

Miniatury v Miniuni

Velikonoce o víkendu dorazí také do ostravského světa miniatur Miniuni, kde bude před návštěvníky schovaný zajíc. Na děti čekají tvořivé aktivity s pomlázkami, kuřátky a vajíčky. Více zde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám