Hlavní obsah

Tipy na víkend: Na Moravě okoštujte vína, v Praze se nechte unést módou

Novinky, fis

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Metropoli o víkendu zaplaví odvážné módní trendy, v Plzni se bude cestovat napříč zeměkoulí, ve Štěticích se projedete na koni, v Litoměřicích a ve Zlíně si zatančíte... A na Moravě, jak jinak, ochutnáte skvělá vína. Hlavně však nezapomeňte oslavit příchod jara.

Foto: Profimedia.cz

Prague Fashion Weekend přinese módní inspiraci. Ilustrační foto

Článek
Praha

Ve znamení módy a stylu

Prahu o víkendu zahalí módní trendy v rámci akce Prague Fashion Weekend. Fanoušci osobitých outfitů a kreativních nápadů se tak ocitnou v sedmém nebi. Program představí nové kolekce českých i slovenských módních návrhářů, uvítá nejednoho zajímavého hosta. Více se o harmonogramu dozvíte zde.

Výletní neděle

Příchod jara Klub českých turistů pomyslně oslaví jak jinak než výletem. Pokud jste aspoň trochu ranní ptáčata, přidejte se. Sraz je v různé časy dle trasy, kterou zvolíte. Na výběr mají pěší, cyklisté i běžci. Vše se dočtete zde.

Návštěva Českého hydrometeorologického ústavu

V Praze, a nejen tam, se můžete zúčastnit Dne otevřených dveří Českého hydrometeorologického ústavu. Koná se u příležitosti Mezinárodního dne vody, který připadá na neděli. Více hledejte zde.

Středočeský kraj

Island na Kokořínsku

Ať už cestujete reálně nebo třeba jen skrze cestopisy, Galerie Špýchar ve Vysoké u Mělníka vás zve na sobotní vernisáž fotografií pořízených na Islandu. Obrázky vystaví hned několik autorů. Akce začne v 17:00. Více informací naleznete zde.

Naturisté v aquaparku

Na koupání a saunování bez plavek zve Aquapalace Praha v Čestlicích. Akce začne ve 20:00. Více zde.

Jihočeský kraj

V koňském sedle

Vítání jara v sedle plánují na sobotu Stáje ve Štěticích. Jízdy začnou ve 13:00 a budou spojené například s opékáním buřtů a dalšími aktivitami v přírodě. Více se dočtete zde.

Plzeňský kraj

Letem světem v Plzni

Cestovatelský festival Letem světem zavítá tuto sobotu do Plzně a nabídne zajímavé přednášky, promítání, fotografie i další program. Potrvá od 13:00 do 22:00. Více zde.

Karlovarský kraj

Pohled do minulosti

Zajímavé expozice s různými příběhy a tématy nabízí Muzeum Cheb otevřené denně kromě pondělí a úterý od 9:00 do 17:00. V muzeu se dozvíte, jakým vývojem město i jeho okolí v minulosti procházelo. Více informací naleznete zde.

Ústecký kraj

Ples Jara

Dům kultury v Litoměřicích zaplní v sobotu večer účastníci jarního plesu, který začne ve 20:00. Z tanců se můžete těšit třeba na flamenco. Sál provoní květiny. Více hledejte zde.

Liberecký kraj

Tematické odpoledne v muzeu

Severočeské muzeum v Liberci chystá na sobotu mimo jiné vystoupení historického šermu a komentovanou prohlídku expozice Půvab květů historie. Tento speciální program k uvítání jara začne ve 14:00. Více čtěte zde.

Královéhradecký kraj

MS světa v halové lukostřelbě

V hale TJ Slavia v Hradci Králové se o víkendu uskuteční Mistrovství světa v halové lukostřelbě v kategorii dospělých a dorostu. O vítězství se utká přes 300 závodníků. Více hledejte zde.

Pardubický kraj

Vítání jara a loučení se zimou v Pardubicích

Město perníku v neděli vyžene zimu a naopak za své brány pozve jaro. Bude se to dít za zvuku hudby a v rytmech tance. Tradiční průvod pak vynese Smrtku do Chrudimky. Více zde.

Vysočina

Slavnosti jara

Pestrý program nabídnou o víkendu jarní slavnosti v Bystřici pod Pernštejnem. Začnou v sobotu v 9:30, v neděli stejně tak. K poslechu bude cimbálovka, zaujme například chemická show. Do kompletního programu nahlédněte zde.

Jihomoravský kraj

Koštování ve Znojmě

Další ročník přehlídky vín znojemské vinařské podoblasti bude v sobotu od 9:00 do 21:00 hostit místní Loucký klášter. Více hledejte zde.

Netradiční odrůdy v Hovoranech

Víno z netradičních odrůd ochutnáte v sobotu od 10:00 na výstavě vín v Hovoranech. Dozvíte se také více o vínech mikroregionu Hovoransko. O hudební kulisu se postará cimbálovka. Více zde.

Olomoucký kraj

Otevření Šternberku

Hrad Šternberk v sobotu zahájí novou návštěvnickou sezónu. Podívat se tam můžete od 10:00. Otevřen bude také v neděli. Více čtěte zde.

Zlínský kraj

Námořnický bál

Sobotní večer ve jménu tance a námořnictva můžete strávit od 19:00 ve zlínském Kulturním domě Masters of Rock Café. Těšte se na salsa show i cimbálovku. Více se dozvíte zde.

Moravskoslezský kraj

Sportovní sobota v Beskydech

Jízda přes louži je sportovní akcí spojenou s odpočinkem. Začne v sobotu ve 13:00 ve Ski parku Gruň. Vítaní jsou účastníci s rozličnými pomůckami k jízdě a také ti v maskách. Jezdci navíc mohou navštívit saunu zdarma. Více informací naleznete zde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám