Hlavní obsah

Tipy na víkend: Zahrajte si šachy v pivovaru nebo v Plzni mlsejte čokoládu

Novinky, fis

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zatímco v Táboře startuje festival vína, v Plzni bude víkendovým tématem čokoláda a ve Velkých Popovicích vepřové hody. Atraktivní program se nabízí také milovníkům rychlých kol, sportovcům či hudebním nadšencům. Na své si přijdou také šachisti.

Foto: Profimedia.cz

Šachisté se v sobotu sejdou v dalešickém pivovaru. Ilustrační foto

Článek
Praha

Kávové soutěžení

V sobotu se mezi 10:00 a 18:00 budete moci zúčastnit národního kola soutěže v přípravě domácí kávy. Napínavý souboj bude hostit Café Louvre na Národní třídě. Tematická prodejní výstava Káva doma prozradí návštěvníkům vše o tom, jak si připravit dobrou kávu. Více zde.

Hodování na pražském nábřeží

Náplavku v sobotu zaplní příznivci hamburgerů. Zaparkuje tam totiž pojízdná burgerová restaurace Crush Street Food. V dalších víkendech se objeví také na náměstí Jiřího z Poděbrad. Více hledejte zde.

Exotika na Terrabazaru

V sobotu mezi 9:00 a 12:00 proběhne na pražském Pankráci výstavní a prodejní teraristická burza. Chovatelé tam přivezou řadu terarijních zvířat i rostlin. K dispozici bude také veterinární poradna. Více se o akci dozvíte zde.

Středočeský kraj

Ladovské vepřové hody

V sobotu od 10:00 do 15:00 proběhnou vepřové hody plné zabijačkových a jiných dobrot. Kde? V areálu velkopopovického pivovaru. V 10:00 vyjde masopustní průvod. Více čtěte zde.

Dopravní prostředky v obrazech

Od soboty do konce dubna bude zámek Dobříš vystavovat tvorbu Kamila Lhotáka, který se zaměřuje zejména na dopravní prostředky a městské motivy. Zámeckou Galerii JCM můžete o víkendech navštívit od 9:00 do 16:00. Více informací naleznete zde.

Jihočeský kraj

Festival vína

Nejen tento víkend se v Táboře ponese ve znamení vín a vybrané gastronomie. V sobotu totiž začíná Táborský festival vína. Potrvá měsíc a nabídne ochutnávky (nejen vín, ale třeba i čajů) i zajímavé informace o některých světových kuchyních. Do programu nahlédněte zde.

Dačické kejklování

Jihočeská divadelní přehlídka Dačické kejklování zve od pátku do neděle na divadelní představení nacvičená amatérskými činoherními a hudebními spolky. Hodnotit je bude odborná porada, vyhlášení výsledků proběhne v neděli v 18:00. Více se dozvíte zde.

Plzeňský kraj

Čokoládová Plzeň

OC Olympia v Plzni bude od pátku do neděle hostit Čokoládový festival s bohatým a sladkým programem. V pátek se ho můžete zúčastnit od 14:00 do 18:00, v sobotu od 10:00 do 18:00 a v neděli mezi 10:00 a 16:00. Dozvíte se chutné recepty, do kterých lze přidat čokoládu, proběhne také degustace a výstava o historii čokolády. Program si prohlédněte zde.

Karlovarský kraj

Křehký svět skla

Fascinuje vás preciznost, s níž je vyrobené luxusní sklo pro dekoraci nebo speciální příležitosti? Právě do procesu výroby můžete nahlédnout v karlovarské sklářské huti, a to denně mezi 9:00 a 14:30 (přestávka od 10:30 do 11:15). Na vlastní oči uvidíte, jak vznikají výrobky z křišťálového skla Moser. Více čtěte zde.

Ústecký kraj

Koncertování v Tisé

Koncert kapely Zuby Nehty potěší o víkendu fanoušky v KD Tisá. Uskuteční se v sobotu od 20:00. Více hledejte zde.

Liberecký kraj

Guláš-fest

Celkem 10 druhů gulášů s domácími přílohami ochutnáte od pátku do neděle na Guláš-festu v Rádelské restauraci. Více hledejte zde.

Královéhradecký kraj

Filmový víkend v Hradci

Kino Bio Central v Hradci Králové hostí od čtvrtka do soboty Festival španělského filmu La Película. Zhlédnout můžete v rámci festivalu celkem šest snímků. Program naleznete zde.

Ledová jízda

Skiareál Family v Dolním Dvoře se v sobotu stane začátkem 24. ročníku závodů psích spřežení, který nese název Ledová jízda. Po celém víkendu bude závod, který má několik etap, pokračovat až do pondělí. Více se o jednotlivých trasách i samotném závodě dozvíte zde.

Pardubický kraj

Adventure night

V sobotu od 20:00 začne u hotelu Vista v lyžařském rezortu Dolní Morava akční program na sněhu. Zhlédnete freestyle exhibice, vystoupení žonglérů s ohněm i laserové efekty... Poté začne after party přímo na svahu. Více se dočtete zde.

Vysočina

Šachy v pivovaru

Jestli hrajete šachy rádi a dobře, nezmeškejte sobotní akci Pivovarská rapid šach v prostorách Pivovaru Dalešice, který znáte z filmu Postřižiny. Účastníci nejsou limitováni věkem, ani svojí hráčskou úrovní. Více informací naleznete zde.

Jihomoravský kraj

Autoslalom ve Vyškově

Automobiloví nadšenci se sjedou v sobotu na vyškovské letiště, aby se tam zúčastnili slalomu. Když už ne jako závodníci, přijeďte zaujmout místa diváků. Více zde.

Olomoucký kraj

Ples mezi květy

Výstaviště Flora Olomouc plánuje na sobotu od 19:30 ples v rytmech swingu. Prohlédnete si tam i prvorepublikové módní střihy nebo se vyfotíte s motorovým veteránem. Více zde.

Zlínský kraj

Ve znamení dobrodružství

Filmový festival expediční kamera zve příznivce adrenalinu a cestování v sobotu od 18:00 do Kulturního Klubu v Hulíně. Promítat se budou snímky plné dobrodružství ze švýcarské, britské, španělské, německé, americké, ale i české produkce. Více se dozvíte zde.

Noční stopa Valachy

V sobotu od 18:00 odstartuje ve Velkých Karlovicích večerní závod na běžkách klasickým stylem. Běžkovat se bude v patnáctikilometrové stopě. Více informací naleznete zde.

Moravskoslezský kraj

Ostravská vyhlídka

Jeden z posledních pohledů na zimní Ostravu, než ji vybarví jaro, si vychutnejte o víkendu z vyhlídkové věže Nové radnice. Je přístupná celoročně a denně - od prosince do konce února v čase od 9:00 do 17:00, od března do konce listopadu od 9:00 do 19:00. Více zde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám