Hlavní obsah

Kam o víkendu s dětmi: Do Prahy na Matějskou pouť, za dinosaury do Teplic

Novinky, fis

Některým žákům víkendem končí a jiným naopak začínají jarní prázdniny. Ať už slavíte začátek, nebo se s volnem loučíte, o aktivity nebude nouze. Tak například v Praze se po roce opět rozjedou atrakce Matějské pouti, do Českých Budějovic přijedou zvířátka, do Teplic dinosauři a v Brně si prohlédnete staré hračky.

Foto: Novinky

O víkendu začne Matějská pouť 2015

Článek
Praha

Zahájení Matějské poutě

Na pražském Výstavišti bude v sobotu v 10:00 zahájen 420. ročník Matějské pouti. Návštěvníkům bude k dispozici 120 atrakcí pro tradiční i nové pobavení. Pro děti do 10 let se otevře asi 30 atrakcí včetně řetízkáčů, vláčků nebo třeba nafukovacích skákadel. Více informací naleznete zde.

Za půvaby Divoké Šárky

Nedělní odpoledne bude jako stvořené k tomu, abyste si protáhli nohy. Od 14:00 začne pětikilometrová procházka Šáreckým údolím. Dozvíte se během ní plno zajímavých informací o dějinách této lokality. Více o programu čtěte zde.

Za prasátkem do divadla

V sobotu se od 15:30 pobaví návštěvníci Malostranské besedy. Odehraje se tam totiž představení s názvem Prasátko Pigy a průšvih s mapou. Přijďte partě lesních zvířátek držet palce. Více se dozvíte zde.

Středočeský kraj

O včelách a medu

Interaktivní výstava o včelách, jejich životě a výrobě medu, láká návštěvníky od neděle do konce května do Dobrovických muzeí. Děti se dozvědí zajímavosti ze včelí říše a leccos si vyzkoušejí v tematické tvořivé dílně. Více se dočtete zde.

Lego svět v Berouně

Lego město a spoustu miniaturních vychytávek si prohlédnete v expozici Svět kostiček vystavené od půlky února do poloviny března v showroomu Auto Masarik v Berouně. Malí návštěvníci se jistě nebudou chtít jen dívat, proto je součástí výstavy také dětský koutek a dílna. Zavítat sem můžete denně mezi 9:00 a 17:00. Více zde.

Jihočeský kraj

Hopsání se zvířátky

V sobotu máte poslední možnost zúčastnit se speciální akce v českobudějovickém Hopsáriu. Přijedou tam zvířátka ze Zoo Ohrada v Hluboké nad Vltavou a jejich opatrovatelé budou vyprávět zajímavé historky. Akce začne ve 14:00. Více se dočtete zde.

Plzeňský kraj

Setkání s rysem

Národní park Šumava láká návštěvníky na sobotní setkání s rysem. Osmiměsíční mládě jménem Blondýn se ukáže těm, kteří přijdou v 10:00 do informačního střediska Kašperské Hory, ve 14:00 do infocentra Rokyta nebo v 17:00 do infocentra Kvilda. Více hledejte zde.

Karlovarský kraj

Metal Monsters

V sobotu máte poslední možnost vidět výstavu replik filmových postav vyrobených z kovového šrotu. Najdete je v karlovarském obchodním centru Varyáda. Více zde.

Ústecký kraj

Návrat dinosaurů

Od tohoto víkendu až do poslední březnové neděle máte jedinečnou možnost navštívit v teplickém obchodním centru Olympia výstavu těch nejzajímavějších modelů dinosaurů z českých i zahraničních Dinoparků. Některé modely jsou robotické, tudíž velmi realistické. Program k zahájení výstavy začne v sobotu od 13:00. Více se dozvíte zde.

Soutěž mezi zvířátky

Stanovištní soutěž chystá od soboty do konce příštího víkendu Zoo Děčín v rámci období jarních prázdnin. Návštěvníci, kteří správně odpovědí na soutěžní otázky, si mohou odnést zajímavé ceny. Více informací najdete zde.

Liberecký kraj

Nedělní karneval

Karneval s Míšou Růžičkovou, kterou možná znáte z televize, proběhne v Lidových sadech v Liberci v neděli od 16:00. Akce potrvá hodinu a půl. Účastníci si užijí hudební program s tancováním. Masky jsou samozřejmě vítány. Více si přečtěte zde.

Královéhradecký kraj

Masky na lyžích

Karnevalový sjezd z Kněžického vrchu láká ke sportovním aktivitám v druhé půlce víkendu. Tento soutěžní slalom se uskuteční v neděli. Zváni jsou malí i velcí lyžaři. Více zde.

Pardubický kraj

Pohled do minulosti

Jakou roli mají zvířátka a rostliny v jarních zvycích a co znamenaly pro naše předky, se dozvíte na výstavě v Centru Bohuslava Martinů v Poličce. Zjistíte různé zajímavosti o zvycích, které jste dosud možná ani neznaly. Denně kromě pondělí je tam otevřeno mezi 9:00 a 12:00, poté od 12:30 do 16:00. Více se dozvíte zde.

Vysočina

Příjezd Mrazíka

Pohádková vesnička Podlesíčko v sobotu oslaví příjezd Mrazíka. Přestože dorazí až v 16:00, program začne už v pravé poledne, a to diskotékou spojenou s karnevalem a soutěžemi. Následovat bude loutkové divadlo a další zábava. Kompletní program naleznete zde.

Jihomoravský kraj

Jarní prázdniny v muzeu hraček

Muzeum hraček v Brně upravilo po dobu jarních prázdnin provoz, a tak se tam až do neděle můžete podívat denně od 10:00 do 18:00. Prohlédnete si historické hračky, u některých se dozvíte i jejich příběhy. Více zde.

Moravské uzené na Veveří

Slavnosti moravského uzeného provoní o víkendu hrad Veveří. Akce ovšem nebude jen o klobáskách, šunkách a uzeném, nýbrž také o zábavě. V doprovodném programu si přijdou na své i malí účastníci, pro které bude nachystané divadlo a výroba masek. Vše se dočtete zde.

Olomoucký kraj

Neviditelná Olomouc

Jak dokážou ostatní smysly zastoupit zrak, když oči nevidí, si můžete na vlastní kůži vyzkoušet na výstavě Neviditelná Olomouc. TyfloCentrum Olomouc o víkendech navštivte buď mezi 9:00 a 13:00, nebo pak od 13:30 do 17:00. Více informací naleznete zde.

Zlínský kraj

Kamélie v zámeckém skleníku

Od pátku až do konce března přivoní návštěvníci kroměřížského zámku ke kvetoucím kaméliím ve zrekonstruovaném Palmovém skleníku Květné zahrady. Otevřený bude denně mezi 9:00 a 16:00. Více čtěte zde.

Moravskoslezský kraj

Masopust se zvířátky

Ostravská zoo láká rodiny s dětmi k účasti na sobotním masopustu, který v jejím areálu začne v sobotu hodinu po poledni u pavilonu opic. Kdo nemá doma masku, ve které by mohl přijít, má možnost si jí v zoo mezi 11:00 a 13:00 vyrobit. Více informací se dozvíte zde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám