Hlavní obsah

Projděte Třeboň s dětmi a Mildou Dubulíkem

Novinky, fis

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jihočeská Třeboň je malebné město s bohatou historií a skvostnou architekturou. Na to ale své potomky asi nenalákáte. Pokud však s sebou na výlet vezmete Mildu Dubulíka, procházka městem je bude zaručeně bavit.

Foto: Miroslav Šára, Novinky

Pohled z věže třeboňské radnice

Článek

V Turistickém informačním centru nebo Domě přírody Třeboňska si vyzvedněte brožuru s názvem Třeboň s Mildou Dubulíkem. To je malý dubový panáček, který dětské návštěvníky provede městem. Do brožury, kde malí turisté objeví například i hry jako pexeso, si během výletu městem zapisují, vyplňují a malují.

Foto: Klára Fischleinová, Novinky

V brožuře děti najdou pexeso a další zábavu.

Zastávkami, které byste neměli minout, aby v brožurce nic nechybělo, je například kašna na Masarykově náměstí, u níž trasa startuje. Dále také Březanova ulice pojmenovaná po kronikáři Václavu Březanovi. Dojdete po ní ke kostelu Panny Marie Královny a sv. Jiljí. Dále zamíříte ke Zlaté stoce, rybníku Svět, kousek po Stezce zdraví... Milda vám zkrátka ukáže to nejlepší z Třeboně.

V rámci této rodinné trasy navštívíte i Dům přírody Třeboňska. Právě tam si od letošní sezóny budete moci prohlédnout Mildu Dubulíka v nadživotní velikosti. Dům přírody patří k zámku, proto si tam prohlédnete mimo jiné také zámeckou kuchyni.

Dům přírody Třeboňska

Otevírací doba

Listopad - březen

Středa od 9:00 do 16:00

Duben

Denně kromě pondělí od 9:00 do 17:00

Květen - září

Denně od 9:00 do 17:00

Říjen

Denně kromě pondělí od 9:00 do 17:00

Na konci výletu pak mohou děti poslat z Třeboně pozdrav. Součástí brožury je totiž i pohlednice. Jak jinak než s mávajícím Mildou Dubulíkem.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám