Hlavní obsah

Tipy na víkend: Za světlem cestujte do Plzně, okolo světa v Praze

Novinky, fis

Ať už jste sportovci, jedlíci, nadšenci do historie nebo cestování, o víkendu budete mít z čeho vybírat. Tak například Plzeň zve na Festival světla, Praha na cestovní Holiday World a Brno poodhalí mimo jiné gastronomické zajímavosti Barmy. Na Ladronce se bude běhat, na Olomoucku pochodovat a ve Velkých Karlovicích běžkovat. Navíc masopustní veselí pokračuje dál.

Foto: Incheba Praha

Na veletrhu Holiday world návštěvníci o víkendu nahlédnou do nejrůznějších koutů světa.

Článek
Praha

Veletrh Holiday World

Jako každoročně i letos zakotví na několik dní mezinárodní veletrh cestovního ruchu na pražském Výstavišti. Dozvíte se na něm více o krajinách, které vás zajímají, a to v rámci ČR, ale i daleko za hranicemi. Těšte se také na doprovodný program. Vše se dozvíte zde.

Meditační den

Angel´s Studio na Praze 7 chystá na sobotu bohatý meditační program. Účastníci si vyzkoušejí vícero meditačních technik, aby se pokusili zbavit nahromaděného stresu. Kompletní program naleznete zde.

Winter run

Na Ladronce se v sobotu sejdou aktivní sportovci, aby se zúčastnili zimního běžeckého závodu. Odstartuje v pravé poledne a závodníkům nabídne trasu dlouhou čtyři nebo osm kilometrů. Více najdete zde.

Středočeský kraj

Vesnické stavby Kokořínska

Truhlárna Kokořín v sobotu od 17:00 vytvoří zázemí pro přednášku Jany Berkové. Tématem bude typologie vesnických staveb na Kokořínsku. Více hledejte zde.

Exkurze do lihovaru

V sobotu od 13:00 si můžete zarezervovat místo na prohlídce moderního lihovaru v Dobrovicích. Dozvíte se více o procesu výroby lihu a paliva E85. Více čtěte zde.

Jihočeský kraj

Slavnosti piva v Táboře

Od pondělí do soboty probíhají v táborském hotelu Palcát velké pivní oslavy spojené s degustací, minipivovary, hudbou a dalším programem. Více se dozvíte zde.

Plzeňský kraj

Festival světla

V pátek ve 20:20 začne v Plzni Festival světla, potrvá až do sobotního večera. Připravte se na atraktivní podívanou i na procházku městem. Program bude totiž probíhat na různých místech. Více si přečtěte zde.

Karlovarský kraj

Masopustní Cheb

Jestli jste se letos ještě nestihli zúčastnit masopustu, v sobotu to v Chebu můžete napravit. Okolo 14:00 uvidíte průvod masek starým městem. Trasu průvodu a další informace o programu se dočtete zde.

Ústecký kraj

Pošta za Velké války

Oblastní muzeum v Litoměřicích nabízí denně kromě pondělka prohlídku expozice Píšu Vám z fronty. Dozvíte se, jak se vojáci mohli během války spojit se svými blízkými, prohlédnete si uniformy a také starý poštovní interiér. O víkendech přijďte mezi 10:00 a 17:00. Více hledejte zde.

Liberecký kraj

Pašeráckej vejkend

Od pátku do soboty proběhne v Rokytnici nad Jizerou Pašeráckej vejkend 2015. Těšit se můžete na hudbu, divadlo, vepřové pochoutky, ohňostroj a nakonec i na sportovní zábavu. Harmonogram akce si prohlédněte zde.

20. sraz lyžníků

Jubilejní ročník závodu zvaného Lyžníci ve Smržovce se uskuteční v sobotu od 12:45 v lyžařském areálu Kedr. Zápis účastníků však začne už ve 12:00. Od 17:00 se pak můžete připojit k taneční zábavě v Parkhotelu. Více informací hledejte zde.

Královéhradecký kraj

Svatební veletrh

OC Futurum v Hradci Králové bude v sobotu celý den hostit svatební veletrh, na němž se představí několik desítek společností, účastníci uvidí módní přehlídku i barmanskou show. Program začne už v 9:00, podrobně rozepsaný ho najdete zde.

Pardubický kraj

Prohlídka zámku v Pardubicích

K příležitosti sobotního Mezinárodního dne průvodců je pro návštěvníky Pardubic připravena například komentovaná prohlídka zámku. Je nutná předchozí rezervace vstupenek. Více zde.

Vysočina

Lovci kožešin a zimní táborníci

Westernové městečko Stonetown zve v sobotu lovce kožešin a vyznavače zimního táboření, aby se od pravého poledne zúčastnili chlapské zábavy v přírodě. Navzdory chladnému počasí. Více čtěte zde.

Jihomoravský kraj

Barma v Brně

Barmský večer s podtitulem Tajemná Barma proběhne v neděli od 18:00 v brněnské restauraci Klub cestovatelů. Těšit se můžete i na ochutnávku barmské kuchyně. Více hledejte zde.

Ochutnávky zelí

Jestli holdujete zelí, navštivte v sobotu od 14:00 košt v Kulturním domě Velká nad Veličkou. Hrát při něm bude country hudba. Více najdete zde.

Olomoucký kraj

Pochod starosty

První Pochod starosti Ptení je naplánován na sobotu od 10:00. Jestli rádi podnikáte výlety, tenhle se vám určitě bude líbit. Účastníci si v některých částech trasy vyslechnou výklad a v polovině dokonce opečou buřty. Více zde.

Zlínský kraj

Karlovská 50

Ve Velkých Karlovicích v sobotu proběhne závod na běžkách - Karlovská 50. Startovat bude na dostihovém závodišti, předcházet závodu bude páteční Mini Karlovská. Vše se o akci dozvíte zde.

Moravskoslezský kraj

Den průvodců v Ostravě

V rámci Mezinárodního dne průvodců se v sobotu od 10:00 do 11:30 zúčastněte komentované prohlídky od Jantarové ulice u komplexu Nová Karolina, ve kterém je nyní obchodní centrum. Průvodci pohovoří o historii tohoto místa. Více informací naleznete zde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám