Hlavní obsah

Kam o víkendu s dětmi: S baterkou po jeskyni nebo do zoo spočítat zvířata

Novinky, fis

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ať už bude o víkendu pršet, sněžit, nebo svítit sluníčko, nabízí se vám pestrý program. Jestli vám ve skříni visí nevyužité kostýmy, je na čase je vytáhnout a přidat se k masopustním průvodům. Pokud vás už svrbí nohy a nemohou se dočkat výletu, protáhněte si je třeba na procházce po zoo nebo na cestě do moravských skal.

Foto: archiv Zoo Olomouc

V olomoucké zoo budete o víkendu počítat zvířectvo. Ilustrační foto

Článek
Praha

Slet masek na Letné

Letenský masopust láká v sobotu milovníky kostýmů na sraz masek mezi 11.30 a 12.30 před galerii Scarabeus. Zdarma se budete moci podívat na výstavu i vystoupení kouzelníka. Více se dočtete zde.

Odpoledne se sněhuláky

Kulturní dům Kyje zve děti a rodiče na tvořivé odpoledne. V sobotu od 14.00 si tam budete moci vyrobit veselého sněhuláka z vaty, plsti a dalších materiálů. Více informací najdete zde.

Mexické masky

V Náprstkově muzeu se v sobotu můžete zúčastnit výtvarné dílny, ve které si prohlédnete mexické masky ze sbírek muzea. A následně si vytvoříte vlastní. Dozvíte se více o mexickém karnevalu, který je obdobou našeho masopustu. Více hledejte zde.

Středočeský kraj

Do bazénu za indiány

Do Čestlic můžete v neděli zajet nejen za koupáním, ale také za indiány. Tlupa divochů se bude potulovat po areálu Aquapalace Praha. Více čtěte zde.

Andělské tváře panenek

Výstavu panenek nazvanou Něžní andílci najdete v benešovském Radničním sklípku. Přístupná bude do konce února denně mezi 10.00 a 17.00. Více se dozvíte zde.

Jihočeský kraj

Kostýmované prohlídky muzea

Husitské muzeum v Táboře připravilo pro své dětské návštěvníky sérii kostýmovaných prohlídek. Jedna z nich proběhne tuto sobotu od 13.00. Děti se tak více o historii dozvědí zábavnou formou. Více se dočtete zde.

Masopustní obchůzka

V Lomnici nad Lužnicí se v sobotu uskuteční průvod masek. Sejdou se v 8.00 u Staré radnice, průvod pak začne o hodinu později. Více se o trase průvodu dozvíte zde.

Plzeňský kraj

Karneval s Bambulí a Famfulí

Měšťanská beseda v Plzni zve v sobotu od 14.30 rodiče s dětmi na karneval s Bambulí a Famfulí, klauny, které si každý rychle oblíbí. Budete si hrát, soutěžit i tančit. Více zde.

Karneval show

Zábavné odpoledne s převleky chystá také Kulturní dům ve Stříbře. V neděli od 15.00 se tam odehraje velký maškarní rej se spoustou legrace a soutěží. Více hledejte zde.

Karlovarský kraj

Hurá na Valeč

Zámek Valeč zve návštěvníky i v zimním období. Během pátků a sobot ho můžete navštívit až do 23.00, o nedělích mezi 10.00 a 17.00. Páteční a sobotní večery jsou věnované nočním prohlídkám s lucernami. Více čtěte zde.

Ústecký kraj

Historické kočárky v Teplicích

V jakých kočárcích jezdily babičky a jaké trendy před desítkami let přicházely z ciziny, si společně s dětmi můžete až do půlky února prohlédnout v Olympii v Teplicích. Prohlédnete si 50 exponátů a dozvíte se řadu zajímavostí. Více zde.

Liberecký kraj

Za technikou do Liberce

Od úterý do neděle vždy od 10.00 do 17.00 je pro zvídavé návštěvníky otevřené Technické muzeum v Liberci. Expozice, která zaujme snad každého tátu se synem. Prohlédnete si staré automobily, motorky a další exponáty. Vše o muzeu se dozvíte zde.

Královéhradecký kraj

Jarní prázdniny v zoo

Zoologická zahrada ve Dvoře Králové přichystala na čas jarních prázdnin pro děti a rodiče zábavný program. Od 2. do 15. února se tam můžete zúčastnit pátracího kurzu Detektivem v říši zvířat. Zoo je otevřena denně mezi 9.00 a 16.00. Více čtěte zde.

Pardubický kraj

O Palečkovi

Pohádku o roztomilém Palečkovi si děti společně s rodiči poslechnou v chrudimském Muzeu loutkářských kultur. Loutkové představení zahraje divadlo Bořivoj. Více hledejte zde.

Vysočina

Za pohádkou do Pelhřimova

Pelhřimov chystá na sobotu od 15.00 loutkovou pohádku Příhody králíčka Filuty. Začne v 15.00 v KD Máj. Více informací najdete zde.

Za Mankou a střevíčkem

Komentovaná prohlídka Pohádkové vesničky Podlesíčka začne v sobotu ve 14.00 a ponese název Jak Manka ztratila střevíček. Na prohlídku je nutná předchozí rezervace. Více zde.

Jihomoravský kraj

Zimní prohlídky Sloupsko-šošůvských jeskyní

Během ledna a února se lze denně kromě pondělí projít po Sloupsko-šošůvských jeskyních, a to v časech od 10.00, 12.00 nebo 13.00. Na cestu si posvítíte baterkami. Více zde.

Olomoucký kraj

Do zoo na inventuru

Olomoucká zoologická zahrada začala rok 2015 inventurou. Tento víkend je posledním, kdy se akce můžete zúčastnit. Spočívá v tom, že se pokusíte spočítat určená zvířata z areálu zoo. Na ty, kteří tento nelehký úkol úspěšně zvládnou, čeká odměna. Více čtěte zde.

Zlínský kraj

Masopust ve skanzenu

Dřevěné městečko v Rožnově pod Radhoštěm zve v sobotu mezi 9.00 a 16.00 na masopustní veselí. Ochutnáte zabijačkové speciality a chybět samozřejmě nebudou ani masky a hudební doprovod. Do programu akce nehlédněte zde.

Moravskoslezský kraj

Karneval s Míšou

Nedělní odpoledne v Ostravě zpestří od 15.00 karneval s Míšou Růžičkovou. Hostit ho bude Dům kultury města Ostravy. Více hledejte zde.

Boty, botky, botičky v Hlučíně

Co se obouvání týče, výstava Muzea Hlučínska vám značně rozšíří obzory. V expozici si prohlédnete exotické i historické obuvnické kousky. Zavítat sem můžete v neděli mezi 9.00 a 11.30 nebo od 14.00 do 17.00. Více čtěte zde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám