Hlavní obsah

Jedno z nejmodernějších měst světa se utopilo v mlze

Novinky, fis

Jako mávnutím kouzelného proutku proměnily baldachýny husté mlhy Dubaj ve Spojených arabských emirátech. Moderní a nablýskané velkoměsto u Perského zálivu zachytil přikryté mlhou amatérský fotograf Daniel Cheong.

Foto: Daniel Cheong, Profimedia.cz

Cheongův nejoblíbenější snímek

Článek

Pohled na mrakodrapy čouhající z mlhy jako jehly z jehelníčku nepatří mezi zážitky, které Dubaj nabídne kdykoliv. Chce to trochu štěstí. Dvaapadesátiletý Daniel Cheong, pocházející z ostrova Mauricius, pořídil sérii úchvatných snímků právě s motivem mlhy.

Foto: Daniel Cheong, Profimedia.cz

Tak trochu postapokalyptický obrázek

Cheong hovoří o Dubaji jako o moderním futuristickém městě, které posouvá hranice architektury. Přestože se živí jako produktový inženýr, fotografování jako své hobby bere velmi vážně. A tak neváhal navštívit střechy více než 25 mrakodrapů, což mu poskytlo správnou perspektivu. Právě z výšky je prý Dubaj nejvíce okouzlující. V mlze prý navíc působí jako sci-fi.

Foto: Daniel Cheong, Profimedia.cz

Setmělá Dubaj pod bílým závojem

Některé fotografie Dubaje v mlze pořídil z 99. patra, tedy nejvýše položené vyhlídky mrakodrapu Burdž Chalífa. Ten si se svými 828 metry stále drží titul nejvyšší budovy světa. Kromě nejvyšší vyhlídky nabízí ještě dvě níže položené – první v 73. poschodí, další v 80. patře.

Může se Vám hodit na službě Firmy.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Zakalené podzimní ráno pohledem krále hradů

Jednomu z nejznámějších a turisticky nejatraktivnějších hradů Česka podzimní barvy skutečně sluší. Obzvláště se pak z krásy okolní krajiny tají dech, když jí...

Výběr článků

Načítám