Hlavní obsah

Kam o víkendu s dětmi: Zhlédnout dětské promítání nebo tančit piškotéku

Novinky, fis

Sezóna dětských karnevalů začala, takže vyndejte ze skříní masky, případně si pořiďte nové a vydejte se vstříc hudbě a výhrám v tombolách. Jestliže na takovou zábavu moc nejste, zajeďte si prohlédnout kteroukoliv ze zajímavých expozic věnovanou například hračkám nebo historii.

Foto: Profimedia.cz

Jestli máte doma filmové fanoušky, vezměte je o víkendu na speciální promítání.

Článek
Praha

Prague Shorts dětem

Kina Aero a Bio Oko nabídnou v rámci Festivalu krátkých filmů speciální program pro malé diváky od pěti let. V sobotu se budou zahraniční animované filmy promítat od 15:00 v Bio Oku, v neděli ve stejný čas v kině Aero. Po promítání bude následovat další zábavný program. Více čtěte zde.

Piškotéka pro nejmenší

Jestli vaše děti nenechá v klidu žádná písnička, určitě jim uděláte radost, když je v sobotu od 15:00 vezmete na piškotéku, která se koná v kulturním centru Průhon v Řepích. Účastníci si navíc mohou nechat pomalovat obličej speciálními barvičkami. Více hledejte zde.

Pohádková neděle

O pejskovi a kočičce zahrají herci divadla AHA v KD Kyje. V neděli od 15:00 se společně s dětmi zasmějete patáliím, které oblíbené pohádkové postavičky řeší během pečení dortu nebo mytí podlahy. Více naleznete zde.

Středočeský kraj

Dětské plesání

Ples dětí chystají na sobotu od 16:00 až do večerních hodin Benátky nad Jizerou. Uskuteční se v Záložně. Děti se něco nového naučí, zhlédnou zvláštnosti dobových tanců a uvidí také rytířské souboje. Více zde.

Jihočeský kraj

Jako na starých pohlednicích

Co předcházelo fotkám a focení, jak ho známe dnes, ukazuje Museum Fotoateliér Seidel v Českém Krumlově. Přijďte se s rodinou podívat do autentické expozice bývalého domova známého fotografa a také do jeho pracovního ateliéru a fotokomory. Otevřeno je od 9:00 do 12:00 a následně od 13:00 do 17:00 (poslední prohlídka začíná v 16:00). Více se dozvíte zde.

Plzeňský kraj

Slavnostní otevírání kulturní

Plzně V sobotu se Plzeň otevře jako Evropské hlavní město kultury 2015. Velkolepé otevírání proběhne od pátku až do neděle. Návštěvníky čeká bohatý a pestrý program s několika názvy a tématy. Jednou z atrakcí bude velkolepý videomapping. Veškeré informace naleznete zde.

Karlovarský kraj

Kurz vaření pro děti

V sobotu od 14:00 se v karlovarské dortovně a cukrárně Just Cake uskuteční dětský kurz vaření. Je určen dětem ve věku mezi třemi a dvanácti lety. Více se dočtete zde.

Ústecký kraj

Hračky ze staré půdy

Kdybyste měli o víkendu cestu kolem Litoměřic, zastavte se ve zdejším Oblastním muzeu a prohlédněte si výstavu historických hraček. Připomenete se a dětem ukážete, jak se liší od těch dnešních. Denně kromě pondělka je sem přístup mezi 10:00 a 17:00. Více najdete zde.

Liberecký kraj

Neděle v kině

Jablonec nad Nisou vytvořil projekt Bijásek, který zve do kina rodiče s dětmi předškolního věku. V neděli se děti v kině Junior mohou těšit na Rumcajse, Křemílka a Vochomůrku, Rákosníčka a jiné pohádkové bytosti. Více informací naleznete zde.

Královéhradecký kraj

Play Broumovsko

Areál Veba v Broumově zve denně kromě pondělí od 10:00 do 18:00 na interaktivní zábavu v rámci výstavy Play Broumovsko. Otevřena bude do konce února. Návštěvníkům umožňuje tvořit a hrát si s fantazií a nápady. Vše se dozvíte zde.

Za pohádkami na Staré Hrady

Až do března se o víkendech a svátcích na Starých Hradech hrají Dračí čarodějné pohádky. Jinak tomu nebude ani o tomto víkendu. Vystoupí princezna, draci a samozřejmě i princové a rytíři. Více zde.

Pardubický kraj

Rodinné závodění

V sobotu si návštěvníci resortu Dolní Morava pořádně zasportují. Proběhne tam totiž 2. kolo amatérského lyžařského závodu, do kterého se může zapojit celá rodina. Start je naplánován na 10:00. Bližší informace se dozvíte zde.

Vysočina

Za zvířátky

Do Zoo Jihlava můžete zavítat celoročně. Od listopadu do března v čase 9:00 až 16:00. Prohlédněte si zoologickou zahradu v zimním čase. Více naleznete zde.

Jihomoravský kraj

Odpoledne věnované dětem

V neděli od 14:00 začne v brněnské Kinokavárně dětský karneval. Tak oprašte kostýmy, ať nepřijdete o zábavu a soutěž. Více zde.

Olomoucký kraj

Dětský karneval

Karnevalové veselí chystá pro děti v neděli v 15:00 Městský dům Přerov. Akce nese název Zpíváme a tančíme s Míšou. Více hledejte zde.

Zlínský kraj

Hračky dávné a nedávné

Výstavu věnovanou hračkám si v Muzeu jihovýchodní Moravy ve Zlíně kromě pondělka denně mezi 10:00 a 18:00. Sbírka, která vzniká již několik desítek let, je plná hraček od konce 19. století do druhé poloviny 20. Století. Na své si přijdou kluci i holky. Více se dočtete zde.

Moravskoslezský kraj

Velký pohádkový karneval

Frenštát pod Radhoštěm bude v neděli mezi 14:00 a 17:00 dějištěm Velkého pohádkového karnevalu. Nebude chybět tradiční tombola, hry, hudba, soutěže a roztočí se dokonce i kolo štěstí. Více zjistíte zde.

Čertovský karneval v Opavě

Středisko volného času Opava chystá na neděli dětský karneval s názvem S čerty nejsou žerty. Účastníci v maskách se sejdou kulturním domě Na Rybníčku v 15:00. Více zde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám