Hlavní obsah

Na Slovensku začíná lyžařská sezóna, lyžaři si připlatí

Bratislava

Nová lyžařská sezóna na Slovensku začíná již tento týden. Velká lyžařská střediska ve Vysokých i Nízkých Tatrách, kam jezdí mnoho českých lyžařů, ale podobně jako loni zdraží lístky na vleky a lanovky. Vyplývá to z nových ceníků společnosti Tatry mountain resorts (TMR), která tyto areály provozuje.

Foto: Radek Malina, Právo

Na Slovensku začíná lyžařská sezóna. Ilustrační foto

Článek

Největší slovenský skiareál v Jasné pod horou Chopok v Nízkých Tatrách otevře své brány v pátek, o víkendu budou lyžařům k dispozici také svahy na Štrbském Plesu a v Tatranské Lomnici ve Vysokých Tatrách, informovala mluvčí TMR Zuzana Fabianová.

TMR, která v minulosti masivně investovala do modernizace svých lyžařských středisek včetně výstavby nových lanovek, opět zvýšila ceny skipasů. Celodenní lístek na vleky a lanovky v Jasné v případě jeho koupě u pokladny střediska přijde dospělého v hlavní sezóně na 37 eur (1023 korun), což je o dvě eura více než před rokem. Za šestidenní skipas zaplatí 198 eur oproti předchozím 185 eurům.

Připlatí si také lyžaři, kteří zamíří do Vysokých Tater. Ve zmiňovaných areálech bude celodenní lístek stát 31 eur, což znamená zdražení o euro. Skipas na šest dnů vyjde na 162 eur, tedy téměř o čtyři procenta více. Mimo sezónu bude lyžování levnější, lyžaři také mohou ušetřit při nákupu permanentky přes internet.

Předchozí lyžařskou sezónu na Slovensku, kterou podnikatelé označili za jednu z nejhorších za poslední roky, poznamenalo teplé počasí a nedostatek přírodního sněhu. To řadě skiareálů zkomplikovalo provoz a odrazilo se na nižší návštěvnosti.

Může se Vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám