Hlavní obsah

Na líbánky na Kubu nedoletěl, vysadili ho na Bermudách

Líbánky britského novomanžela skončily ještě dřív, než začaly. Mladý muž na ně ani nedoletěl - cestou na Kubu se totiž tak opil, že v letadle ztropil výtržnost a posádka ho vysadila na Bermudách. Jeho novomanželka přitom pokračovala v letu do Havany. Informovala o tom agentura Reuters.

Foto: Bohuslav Borovička, Právo

Kubánská Havana

Článek

Dvaadvacetiletý Mohammed Khelya cestující se společností Thomas Cook Airlines z Blackburnu v Lancashiru popíjel na palubě z lahve bezcelní vodky, pak se pohádal s novomanželkou a nakonec začal vyhrožovat posádce, která se ho snažila zklidnit. A než se nadál, seděl v poutech v zadní části letadla a čekal na neplánované přistání na Bermudách, kde byl předán přímo do rukou policie.

Mladík v úterý před soudem v Hamiltonu, správním středisku Bermud, přiznal, že byl v letadle opilý a že skutečně vyhrožoval posádce. „Nevím, jestli si to někdy odpustím," řekl soudu. „Nevím, jestli mi to někdy odpustí ona," dodal s odkazem na svou manželku.

Soud mu vyměřil pokutu 2000 dolarů (přes 44 000 Kč) za opilost na palubě a dalších 1000 dolarů (přes 22 000 Kč) za násilnické chování vůči posádce. Jestliže pokuty nezaplatí, hrozí mu čtyři měsíce v bermudském vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám