Hlavní obsah

Stubaiské údolí je při výběru zimní dovolené sázkou na jistotu

Novinky, fis

Jednou z klasických destinací pro zimní dovolenou je Stubaiské údolí v Rakousku. Kromě moderního lyžařského zázemí je příjemná také jeho dostupnost, leží totiž pouze 30 kilometrů od Innsbrucku.

Foto: Profimedia.cz

Zasloužený odpočinek sportovců ve středisku Schlick 2000

Článek

Lyžaři a snowboardisté ocení možnosti sportovního vyžití na Stubaiském ledovci. Čtyři lyžařské areály však počítají také s freeridery, sáňkaři a dalšími skupinami návštěvníků. Na své si přijdou i ti, kteří se chystají na běžky nebo sněžnice. Dobré sněhové podmínky vydrží ve Stubaiském údolí od října až do června.

Stubaiský ledovec, Schlick 2000, Serlesbahn v Meiders a Elferlift v Neustiftu - to jsou čtyři lyžařské oblasti Stubaiského údolí nabízející 58 sjezdovek dostupných s jednou permanentkou, která nese název Super Ski Pass. Zatímco na Stubaiském ledovci se začíná se zasněžováním už v půlce září, ve zbývajících oblastech je to o dva měsíce později.

Je z čeho vybírat

Jestliže si pro zimní dovolenou skutečně vyberete Stubaiské údolí, vyzkoušejte některou z řady atrakcí, které jsou tam k dispozici. Tak například pro sáňkování můžete využít celkem 11 přírodních drah.

Trasy pro sněžnice v Mieders a Neustiftu zase odhalují tichou lesní krajinu. Stejně jako 70 kilometrů běžkařských tratí a více než 80 kilometrů turistických stezek napříč Stubaiským údolím. Ideální je při výletech využít služeb horského průvodce a dobře se informovat o lavinovém nebezpečí.

Foto: Profimedia.cz

Stubaiský ledovec není jen lyžařským cílem.

Ve středisku Schlick 2000 ve Fulpmes loni přibyly po výstavbě šestisedačkové lanovky Zirmachbahn tři nové sjezdovky různé obtížnosti. Najdete je pod názvy Kanonenrohr, Latschen a Wasserfall.

Může se Vám hodit na službě Firmy.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám