Hlavní obsah

Kam o víkendu s dětmi: Olomouckou zoo projdou duchové, Bečov rozsvítí lampióny

Vydlabávání, strašidelné prohlídky, hry, soutěže a tvořivé dílny - to vše můžete o víkendu podniknout se svými ratolestmi. Vydejte se možná naposledy v letošní sezóně na hrady a zámky nebo navštivte některou z výstavních expozic.

Foto: archiv Zoo Olomouc

Víkendová prohlídka Zoo Olomouc bude mít tajemnou atmosféru.

Článek
Praha

Dětský Halloween na Ovocném trhu

Sobotní akce začíná na Ovocném trhu v poledne. Můžete se těšit například na herečky Ivanu Jirešovou a Evu Čížkovskou. Děti si nechají vyrazit halloweenskou minci, namalovat strašidelný obličej a vydlabou dýňového strašáka. V 17:00 vyjde průvod přes Celetnou ulici, Staroměstské náměstí a zpět na Ovocný trh. Soutěžit se bude o nejhezčí masku. Více hledejte zde.

Plavba se strašidlem

V sobotu i v neděli si děti užijí plavbu se strašidlem. Během dvouhodinové cesty je čeká výroba dekorací i povídání o zvycích na Dušičky a o Halloweenu. Lodě Porto a Natal vyplují z Dvořákova nábřeží v 15:00. Více se dozvíte zde.

IQ park na Chvalském zámku

Putovní výstava libereckého IQ parku zavítala na Chvalskou tvrz. Děti budou do 23. listopadu poznávat formou her a experimentů běžné jevy kolem sebe. Denně od 9:00 do 17:00 si vyzkouší ve sklepení zámku interaktivní exponáty. Více čtěte zde.

Halloweenské vyřezávání dýní ve Kbelích

Kulturní a rodinné centrum CoByDup pořádá v Centrálním parku Kbely v sobotu od 14:00 vyřezávání dýní s lampionovým průvodem. Během odpoledne budou děti také plnit soutěžní úkoly. Připraveno bude také divadlo, opékání buřtů, soutěž a malování na obličej. Více hledejte zde.

Středočeský kraj

Zámecký Halloween

V sobotu od 16:00 do 19:00 se zámek Berchtold změní na strašidelný. Halloweenské odpoledne je určeno odvážným, kteří se nebojí čarodějnic, čertů, upírů, strašidel a duchů. Děti si užijí módní přehlídku a diskotéky strašidel, lampiónový průvod parkem se strašidly a soutěže. Zámek si prohlédnou s Bílou paní. Více se dočtete zde.

Exotika v Lysé nad Labem

Celostátní výstava exotického ptactva, akvarijních rybek, terarijních zvířat a exotických rostlin se koná od čtvrtka do neděle na Výstavišti v Lysé nad Labem. Akce probíhá ve všech výstavních prostorách. Otevřeno je od 9:00 do 17:00. Více se dozvíte zde.

Fantasy víkend v knihovně Dobříš

Bohatý program čeká od pátku do neděle na fanoušky fantastiky, her a příběhů. Městská knihovna připravila přednášky, herní turnaje, hraní her a autorské čtení. Začne se v pátek v 17:00 a skončí v neděli ve 13:00. Harmonogram uvidíte zde.

Jihomoravský kraj

Výstava papoušků v Podivíně

Klub přátel okrasného ptactva v Podivíně pořádá Výstavu papoušků a okrasného ptactva. Od pátku do neděle uvidíte rozmanité druhy od andulek a kanárků po amazoňany, aratingy a ary. Součástí výstavy v Myslivně Podivín je i prodej krmiv a ptactva. Děti uvítá vstup zdarma a tvořivá dílnička. Více se dočtete zde.

Klubákův Halloween v Brně

Zábavné odpoledne plné tvoření, her a zábavy připravilo Rodinné centrum Klubák v Bystrci. Děti vyrobí dekoraci s halloweenskou tematikou, mohou dorazit v maskách. Dílnička bude otevřena od 16:00. Více naleznete zde.

Jihočeský kraj

Ukončení sezóny ve včelíně

Máchův včelín Krušlov v Česticích na Strakonicku můžete naposledy navštívit v neděli. Mezi 10:00 a 18:00 budou připraveny řemeslné stánky, divadlo pro děti, hudba, čajovna, výtvarná dílna, prohlídka včelína, občerstvení i ohýnek. Více zde.

Přijďte se bát do Zoo Ohrada

Mezi zvířátky se můžete bát v sobotu od 16:00 do 19:00 v Hluboké nad Vltavou. Děti potkají několik čarodějnic, čeká je pohádkové čtení, výtvarná dílna, balón přání i lampiónový průvod zoologickou zahradou. Nezapomeňte na strašidelné kostýmy a lampióny. Více hledejte zde.

Královéhradecký kraj

Divadelní Erbenův Miletín

Až do 7. prosince můžete navštívit v Miletíně divadelní festival. Na své si přijdou děti i dospělí. V sobotu ve 14:30 je pro předškolní děti připravena hra Káča a peklo. Do Sousedského domu ji přiveze Divadlo bez zákulisí Sokolov. Více najdete zde.

Halloween se Střemchou v Bílé Třemešné

Na Trutnovsku v sobotu děti vyzkoušejí svoji odvahu na strašidelné stezce. V 17:00 začne v parku ve středu obce strašidelná stezka s úkoly. Na závěr je připraveno vypouštění lampiónů štěstí. Více se dočtete zde.

Pardubický kraj

Výstava fotografií ptáků v Chrudimi

Známý chrudimský fotograf Rudolf Vařejka připravil výstavu autorských fotografií nazvanou Ruda mezi ptáky. V prostorách Regionálního muzea v Chrudimi uvidíte fotky do konce letošního roku. Děti si svoje ornitologické znalosti procvičí mezi 9:00 a 12:00 nebo od 13:00 do 17:00. Více se dozvíte zde.

Za strašidly na pohádkový zámek

V Cholticích na Pardubicku čekají v sobotu na děti pohádky a jejich hlavní postavy. Program bude na zámku nachystaný od 16:00 do 20:00. Více naleznete zde.

Karlovarský kraj

Lampiónová slavnost na Bečově

Jubilejní 10. ročník lampiónových slavností uzavře v sobotu sezónu hradu a zámku Bečov. Začne v 15:30 soutěžemi v botanické zahradě. Po setmění vyjde průvod světel končící v zámecké zahradě. Každé dítě získá zdarma čaj a buřt na opečení. Od 14:00 bude také připravena dětská prohlídka Procházka minulostí. Více zde.

Liberecký kraj

Simpsonovi a Géčko slaví v Liberci

Oslavte sedmé narozeniny Nákupního centra Géčko v obývacím pokoji Simpsonových. Líza, Bart, Homer, Marge a Maggie se na děti těší s narozeninovým dortem a soutěžemi. Zábava potrvá od 11:00 do 19:00. Více čtěte zde.

Zavírání okenic zámku Velké Březno

Zámek Březno v neděli zve v letošní sezóně na poslední prohlídku svých interiérů. Při této netradiční, kostýmované prohlídce, která začíná v 16:00, pomůžete s uzavřením zámku a jeho přípravou na zimní spánek. Více najdete zde.

Olomoucký kraj

Večer duchů v olomoucké zoo

V sobotu od 17:00 do 21:00 můžete navštívit Zoo Olomouc v netradičním čase za doprovodu místních duchů. Celým areálem projde lampiónový průvod. Průvodce vychází v 17:00, 17:30 a v 18:00. Více se o programu dozvíte zde.

Moravskoslezský kraj

Giganti — doba ledová v Opavě

Do 4. ledna se mohou návštěvníci opavského Domu umění vydat do minulosti staré tisíce let a seznámit se s živočichy, kteří tehdy naši planetu obývali. Od úterý do neděle si mezi 10:00 a 18:00 prohlédnete 18 impozantních tvorů. Více zde.

Filmové kostýmy v Ostravě

V Avion Shopping Parku navštivte do 9. listopadu výstavu historických filmových kostýmů. V osmi expozicích uvidíte vývoj módy od středověku přes baroko, rokoko, empír a secesi až k módě minulého století. Výstava je laděna pohádkově. O víkendu se lze v dobových kostýmech i vyfotit. Více čtěte zde.

Plzeňský kraj

Podzimní inspirace v Pivovarském muzeu

Schovejte se před sychravým počasím do plzeňského Pivovarského muzea a přijďte si vyzkoušet různé výtvarné techniky. Každou listopadovou sobotu si od 10:00 do 16:00 vytvoříte krásné podzimní výrobky. Tuto sobotu je téma Když zafouká ze strnišť. Vyrobíte si šperk z ovčí vlny nebo z pedigu. Více se dozvíte zde.

Festival deskových her ve Staňkově

Již podeváté se můžete s Goliášem a Davidem schovat před podzimním nečasem do světa deskových her. Letos festival proběhne o víkendu v Lidovém domě ve Staňkově na Domažlicku. Kromě hraní deskových her na vás čeká doprovodný program a turnaje o ceny. Více hledejte zde.

Ústecký kraj

Strašidelný zámek v Benešově nad Ploučnicí

Benešovský zámek bude v pátek od 17:00 tajuplný. Strašidelná akce udělá tečku za letošní sezónou. Děti si užijí stezku odvahy, úkoly i děsivou prohlídku běžně zapovězených sklepů a nepřístupných prostor. Ocení také dobový ručně poháněný kolotoč. Prodej vstupenek bude zahájen v 15:00 u brány Horního zámku. Více zde.

Dětská halloweenská show v Litoměřicích

Veselé odpoledne plné soutěží čeká na děti v sobotu v litoměřickém Domě kultury. Halloweenská show Míši Růžičkové plná písniček, masek, soutěží a legrace začne ve 14:00. Nezapomeňte si obléct strašidelný kostým. Více hledejte zde.

Vysočina

Dýňový svět na statku u Pipků

Dýňový svět v Nové Vsi u Leštiny se zavírá v neděli. Na Havlíčkobrodsku si o víkendu užijete dýňovou dekoraci, slámohřiště a bludiště. Mezi 9:00 a 18:00 vás čekají také dřevěné atrakce, dlabárna dýní či strašidelná věž. Více čtěte zde.

Zlínský kraj

Podzim na Rajnochovické lesní železnici

Společnost pro obnovu Rajnochovické lesní železnice zve v pátek a v sobotu na podzimní jízdy vláčky na železnici o rozchodu 600 mm. V sobotu bude vypraven i historický autobus ŠL 11 z roku 1978. V sobotu v 15:00 začne koncert rockové skupiny STRAM. Více se dozvíte zde.

Noční prohlídka zámku Holešov

Na ukončení zámecké sezóny v Holešově se můžete těšit v pátek od 18:00 do 20:30. Potemnělý zámek láká k tajuplné návštěvě. Děti si užijí výjevy z pohádek, které však budou trošku jinak, než je znají. Více zde.

Tipy na výlety byly vytvořeny ve spolupráci s portálem www.kudyznudy.cz.

Při plánování výletů vám také pomohou Mapy.cz, které nově obsahují tipy na víkend.

Kudyznudy.cz

Nejlepší začátek výletu? Kudyznudy.cz. Vybírejte z tisíců turistických tipů a objevujte Česko!

Na stránkách kudyznudy.cz na vás čeká přinejmenším 40 tisíc různých možností, kde v Česku strávit víkend i delší dovolenou. Najdete tu spoustu bohaté inspirace, a tak si tu výlet můžete naplánovat přesně podle svých představ. Šťastnou cestu!

Doporučte svou akci

Pořádáte zajímavou akci, o které by podle vás měli naši čtenáři vědět? Pošlete krátký text popisující tuto událost a internetový odkaz, kde bude možné nalézt více podrobností na tipynavikend@novinky.cz. Vyhrazujeme si právo tip nezveřejnit, jeho případné zveřejnění je zdarma.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám