Hlavní obsah

Clooneyho efekt: Benátky zachvátilo turistické šílenství

Novinky, fis

Pompézní několikadenní svatba hollywoodského herce George Clooneyho s britskou právničkou libanonského původu Amal Alamuddinovou strhla přirozeně celosvětovou pozornost. Kromě hercových fanoušků a bulváru zmobilizovala také obrovské množství turistů.

Foto: Profimedia.cz

Do Benátek se nějakou dobu pravděpodobně pohrne ještě více turistů než dříve.

Článek

Ne náhodou se termín mezi 24. a 28. zářím stal pro turisty chystající se do Benátek jedním z nejatraktivnějších v tomto roce. Od pátku 26. do pondělí 29. září se totiž v nejromantičtějším městě Itálie ženila herecká hvězda George Clooney s krásnou právničkou Amal Alamuddinovou. Okázalé slavnosti v podobě koktejlových party u bazénů a večeří v luxusních restauracích trvaly několik dní a jejich cena se vyšplhala v přepočtu na 275 miliónů korun.

Foto: Profimedia.cz

George Clooney a Amal Alamuddinová

Nikoliv o stejný přepych, ale o onu nenapodobitelnou benátskou atmosféru, kterou Clooneyho svatba ještě mnohokrát znásobila, projevilo zájem výrazně více turistů než dříve. Britské vyhledávače ubytování zaznamenaly nárůst zájmu o dovolenou v Benátkách o 106 procent.

Sever hotels.com ohlásil celosvětový 77procentní nárůst zájmu o tuto lokalitu. Aktuální čísla porovnával s těmi ve stejném termínu roku 2013. Město vodních kanálů a gondol zaujalo díky slavnému páru například o 149 procent více německých cestovatelů a o 125 procent větší množství turistů z Nizozemska.

Foto: Profimedia.cz

Menší dopravní zácpa způsobená Clooneyho četným doprovodem.

Pokud by se někdo chtěl vydat vyloženě ve šlépějích slavného páru, cesta by vedla do komplexu Belmond Hotel Cipriani na benátském ostrůvku Giudecca. Hotel, patřící k nejluxusnějším na světě, funguje už od roku 1958. Část oslav se konala také v rezortu Aman u Canal Grande, benátské dopravní tepny. V této lokalitě se v pondělí konal i obřad v prostorách radnice ze 13. století.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám