Hlavní obsah

Londýnské metro bude o víkendech jezdit nonstop

Londýnské metro denně přepraví až čtyři milióny lidí. Od září 2015 svůj provoz o víkendech rozšíří na celou noc. Informovala o tom londýnská dopravní společnost TFL (Transport for London). Spuštění projektu Night Tube slíbil starosta Boris Johnson.

Foto: Profimedia.cz

Londýnské metro chystá od září 2015 změny provozu.

Článek

„Dlouho se myslelo, že není možné, aby metro jezdilo celou noc. Ovšem za rok budeme mít službu na úrovni světové metropole, která je v pohybu 24 hodin denně," řekl londýnský starosta Boris Johnson.

Night Tube (Noční metro) začne fungovat od 12. září 2015. Na pěti hlavních trasách, které procházejí centrem Londýna, pojede přes noc souprava v intervalu přibližně 10 minut.

„Metro používá v pátek a v sobotu po 22:00 již nyní více než půl miliónu Londýňanů. Zavedení Night Tube je historickou etapou na cestě k modernizaci nejstaršího metra na světě," uvedl ředitel metra London Underground Mike Brown.

Prodloužený provoz londýnského metra uvítají samozřejmě také turisté. Zvláště ti, kteří si během návštěvy královského města nenechají ujít rušný noční život. Návrat do hotelu bude od příštího září jednodušší.

Reklama

Související témata:

Související články

Nejnavštěvovanějším městem světa je Londýn

Nejnavštěvovanějším městům světa opět kraluje britská metropole, a to potřetí za čtyři roky. Praha se umístila na 22. příčce, v rámci Evropy je devátá. Vyplývá...

Výběr článků

Načítám