Hlavní obsah

Fotograf zvláštně propojil slavné filmové scény s místy, kde se točily

Novinky, fis

Američan Christopher Maloney vytvořil zajímavou kolekci černobílých snímků filmových scén propojených s barevným obrazem dnešní podoby míst, na nichž vznikly. Procestoval kvůli tomu hned několik světových velkoměst.

Foto: Christopher Maloney, Profimedia.cz

Fotka scény z filmu Prázdniny v Římě na autentickém místě

Článek

Maloneyho před časem inspirovalo vysílání CNN, kde se dozvěděl, že se nedaleko budovy, v níž pracuje, natáčela část filmu Krotitelé duchů z roku 1984. Snímek z dané pasáže si vytiskl a vyfotografoval spolu se současnou podobou místa. Když obrázek zveřejnil na sociálních sítích, měl velký úspěch. Tak vznikl formát, který následně využil i pro další filmové fotografie.

Foto: Christopher Maloney, Profimedia.cz

Připomenutí filmu Annie Hallová s Diane Keatonovou v hlavní roli

Sedmatřicetiletý rodák z Atlanty navštívil se záměrem přiblížit se některým filmovým fenoménům mimo jiné New York, Chicago, Toronto či Řím. Do všech lokalit zamířil vyzbrojený fotkami oblíbených scén.

Foto: Christopher Maloney, Profimedia.cz

Filmoví fandová na fotografii jistě poznají Patricka Swayzeho a Whoopi Goldbergovou ve snímku Duch.

Právě Velké jablko, jak se New Yorku někdy přezdívá, pro něj bylo dokonalou živnou půdou. Připomněl tam filmy, jako je Snídaně u Tiffanyho (1961), Annie Hallová (1977), Duch (1990), Láska přes internet (1998) či Sám doma 2: Ztracen v New Yorku (1992).

Foto: Christopher Maloney, Profimedia.cz

Matt Damon v dramatu Talentovaný pan Ripley natočeném podle detektivního příběhu spisovatelky Patricie Highsmithové

V Itálii se pak Maloney soustředil na snímek Prázdniny v Římě (1953), v němž zazářila mladičká Audrey Hepburnová, a na film Talentovaný pan Ripley (1999) s Mattem Damonem. Pro ten filmaři vybrali například přírodní kulisy ostrova Ischia.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám