Hlavní obsah

Oblíbené přímořské letovisko připomene turistům postavu legendárního četníka

Novinky, fis

Téměř každý si Saint Tropez spojí s bláznivým bručounským četníkem. Je vzteklý a přísný, přesto si ho diváci po celém světě okamžitě zamilovali. Svérázný Ludovic Cruchot, kterého dokonale ztvárnil herec Louis de Funes, přivádí turisty do jihofrancouzského přístavního města už léta. Nyní by tam na jeho počest mělo vzniknout četnické muzeum.

Foto: Profimedia.cz

Přístav v Saint Tropez

Článek

Ve čtvrtek to bude 100 let, kdy se narodil slavný francouzský herec Louis de Funes. Právě tato příležitost se stala motivací k tomu, aby v četnické stanici v Saint Tropez v blízké budoucnosti vzniklo muzeum odkazující na nestárnoucí četnické komedie, které se ve městě natáčely. Informoval o tom web francouzského listu Le Journal du Dimanche.

Stěžejní postavou humorné filmové série Četník ze Saint Tropez je potrhlý policista, jehož tvář je neustále plná úšklebků, pohled rázný a řeč rychlejší než kulomet. Navzdory svému vtipně hysterickému chování, nebo spíše právě pro ně, si získal srdce miliónů diváků. Řada z nich se pak stala nadšenými turisty mířícími na „místo činu“, tedy do Saint Tropez. Brzy si oblíbené filmy budou moci detailně připomenout uvnitř nového muzea.

Foto: Profimedia.cz

Louis de Funes (vlevo) jako Ludovic Cruchot v četnické filmové sérii.

„Cruchot ztělesňuje to, co u nás máme nejméně rádi. Je autoritativním šéfíkem, špatným policajtem. Vším, co rádi nenávidíme," řekla agentuře AFP Sophie Adriansenová, která o herci napsala knihu. Louis de Funes zemřel začátkem roku 1983 ve věku 68 let.

Foto: Profimedia.cz

Legendární četnická stanice v Saint Tropez dodnes vypadá přesně tak jako za časů strážmistra Cruchota a štábního Gerbera.

Může se Vám hodit na službě Firmy.cz

Reklama

Související témata:

Související články

Louvre marně bojuje s přemnožením potkanů

Bývalé sídlo francouzských králů a nyní slovutné pařížské muzeum Louvre řeší nečekaný problém s potkany. Podle francouzských médií přestali být přemnožení...

Výběr článků

Načítám