Hlavní obsah

Severokorejský letní tábor účastníky hýčká luxusními pokoji a soukromou pláží

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Více než 300 dětí z Ruska, Číny, Vietnamu, Irska a Tanzanie přivítala Severní Korea na svém tradičním mezinárodním letním táboře, který prošel výraznou rekonstrukcí. Nabízí luxus, jenž je v této izolované zemi pro většinu obyvatel nedostupný. Účastníci tábora bydlí v klimatizovaných pokojích s televizemi a herními konzolemi a mají k dispozici obří tobogány či soukromou pláž. Jenže vše je dobré jen na místní poměry.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Severokorejský mezinárodní dětský tábor překypuje luxusemVideo: Reuters

 
Článek

V severokorejském táboře je komunistický režim všudypřítomný. Komplexu dominují velké bronzové sochy zesnulých vůdců Kim Ir-sena a Kim Čong-ila obklopených dětmi. Stávající vůdce Kim Čong-un si tábor po obnově neopomněl osobně prohlédnout.

Foto: Isifa

Technika není na táboře zrovna nejmodernější.

Zahraniční návštěvníci tráví v táboře nedaleko města Wonsan osm dní. Mají výjimečnou příležitost seznámit se blíže se zemí, která je pro většinu světa uzavřená. Děti z cizích zemí tu společně se svými severokorejskými vrstevníky kupříkladu vaří, koupou se a plaví na lodičkách. Provoz zařízení výrazně dotuje severokorejská vláda a jednoho zahraničního návštěvníka vyjde pobyt, do nějž je zahrnuta i prohlídka metropole Pchjongjangu, na 270 dolarů (5500 korun).

Foto: Isifa

Vítejte v Severní Koreji.

Tábor funguje už 30 let a jeho původním cílem bylo prohlubování vztahů s přátelskými komunistickými zeměmi. Severokorejští činitelé ale nyní tvrdí, že přijímají mládež odkudkoli, dokonce i ze Spojených států, jak uvedla agentura AP.

Foto: Isifa

Ubytování je poněkud... svérázné

Reklama

Související články

Severní Korea chce stavět nové turistické město

KLDR chystá další ambiciózní stavební projekt. Přístav Wonsan na východním pobřeží se má proměnit v „turistické město”, mimo jiné i s podmořským hotelem. Píše...

Výběr článků

Načítám