Hlavní obsah

Čínští představitelé poznávali Prahu a jednali o budoucnosti česko-čínského turismu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Za účelem poznání České republiky a jednání o možné spolupráci v oblasti cestovního ruchu přiletěla v sobotu do Prahy významná delegace zástupců China National Tourism Administration (CNTA). V jejím čele byl předseda této organizace ministr Šao Čchi-wej. Dorazil v doprovodu zástupců několika význačných čínských společností poskytujících služby v cestovním ruchu.

Foto: ACK ČR

Viliam Sivek a Šao Čchi-wej

Článek

O tomto víkendu se uskutečnilo samostatné jednání čínských zástupců s předsedou Asociace cestovních kanceláří ČR Viliamem Sivekem, při kterém byly mezi oběma stranami diskutovány otázky z oblasti cestovního ruchu.

Kromě zástupců Smíšené česko-čínské komory vzájemné spolupráce se setkání zúčastnilo také mnoho dalších významných představitelů z oblasti čínského cestovního ruchu a předních podnikatelů. Následné pracovní večeře se zúčastnila také velvyslankyně Čínské lidové republiky v ČR Ma Kche-čching.

„Čínská lidová republika je velmi významným trhem pro příjezdový cestovní ruch,“ uvedl Viliam Sivek a doplnil: „Považuji návštěvu nejvyššího představitele cestovního ruchu Číny v naší zemi za nejvýznamnější od Sametové revoluce. Jednání, která se povedou, by měla otevřít cestu čínských turistů do České republiky. Je však nezbytné co nejvíce zjednodušit vízové procedury a nalézt možnost přímého leteckého spojení.“

Foto: ACK ČR

Sobotní jednání s čínskými zástupci.

Kromě české metropole si čínští turisté oblíbili Český Krumlov a Kostnici v Kutné Hoře. Velmi rádi nakupují značkovou módu, šperky a hodinky a díky tomu patří mezi skupinu turistů s největší útratou.

Reklama

Výběr článků

Načítám