Hlavní obsah

Nový „krém“ na opalování musíte vypít

Novinky, fis

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Každý to zná. Než se člověk může rozvalit na pláž nebo lehátko u bazénu, musí se důkladně natřít opalovacím krémem či olejem. Ten pak mastí a lepí minimálně do prvního vykoupání. Navíc - záda si pořádně sami nenamažete. Této otravné procedury se snaží své zákazníky ušetřit americká společnost, která vytvořila opalovací „krém“ s vnitřním nikoliv vnějším použitím. Stačí se ho prostě napít.

Foto: Profimedia.cz

Vzájemnému mazání zad na pláži by mohlo být brzy konec. Ilustrační foto

Článek

Pitné kosmetické produkty posouvají v poslední době hranice tohoto průmyslu. Jedním z takových výrobků je také ochranný prostředek na opalování Harmonised H2O UV. Žádné mazání, umaštěné ruce ani lepkavý film na kůži — to jsou hlavní výhody, které ochranný elixír nové generace nabízí.

Stačí společně s vodou vypít dva mililitry přípravku zhruba hodinu před opalováním, následně pak každé tři až čtyři hodiny. Molekuly produktu vytvoří na povrchu kůže vibrace, které podle uváděných informací odcloní až 97 procent UVA a UVB záření.

Dermatology sice přípravek oficiálně povolený ještě není, americká společnost Osmosis Skincare ho přesto už prodává. Stomililitrové balení vyjde na 30 dolarů (asi 600 korun).

Podle deníku Daily Mail na internetu existují také četné reference uživatelů, přičemž mají existovat i tací, kteří si zvláštní novinku dokonce i chválí. Někteří pak měli vyzkoušet nový produkt prý i na svých potomcích.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám