Hlavní obsah

Nejlepší letiště světa je v Singapuru

Novinky, fis

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Téměř 13 miliónů cestovatelů ze 110 států hlasovalo o kvalitě 410 světových letišť. Rozhodovali o jejich umístění v anketě vyhlášené stejně jako v minulých letech společností Skytrax, která nedávno oznámila výsledky. Desítka nejlepších letišť z roku 2013 se neobměnila, pořadí se ale promíchalo. Ruzyně se umístila osmá mezi letišti střední Evropy.

Foto: Profimedia.cz

Letiště Changi v Singapuru je plné zeleně.

Článek

Své prvenství obhájilo v seznamu nejlepších světových letišť domovské letiště Singapore Airlines Changi v Singapuru. Stříbrnou příčku z loňského ročníku si pak udrželo letiště Incheon v korejském Soulu. Hned o tři příčky si polepšilo mnichovské letiště. Loni bylo šesté, letos se posunulo na bronzovou pozici.

Foto: Archiv worldairportawards.com

Lee Seow Hiang, ředitel singapurského letiště Changi při přebírání ocenění.

Čtvrté místo znovu obsadilo Mezinárodní letiště v Hong Kongu, na páté příčce pak stanulo druhé nejlepší letiště v Evropě - amsterodamský Schiphol. Ten si však oproti loňskému ročníku o dvě místa pohoršil. Známé londýnské letiště Heathrow skončilo opět až desáté.

Foto: Profimedia.cz

Letiště Incheon v Soulu

Cestovatelé svým hlasováním rozřadili jednotlivá letiště do mnoha kategorií rozdělených podle velikosti, služeb i územních celků. Mnichovské letiště logicky zvítězilo i v kategorii nejlepších evropských letišť, a stejně tak ovládlo žebříček nej letišť střední Evropy. V této kategorii se v top desítce umístilo také pražské Letiště Václava Havla. Skončilo osmé.

Foto: Profimedia.cz

Mnichovské letiště

Hodnoceny byly v anketě také letištní hotely. Kategorii světově nejlepších ovládl hotel Regal Airport v Hong Kongu, druhý se umístil hotel Langham Place v Pekingu a na třetí příčce stanul katarský hotel Oryx Rotana v Dóhá. Všechna tři ubytovací zařízení obhájila svá umístění z loňska.

Nejlepší letiště světa pro rok 2014
Pořadí v roce 2014Název letištěPořadí loni
1.Letiště Changi (Singapur)1.
2.Letiště Incheon (Soul)2.
3.Mnichovské letiště6.
4.Mezinárodní letiště Hong Kong4.
5.Amsterodamské letiště Schiphol3.
6.Tokijské letiště Haneda9.
7.Hlavní letiště v Pekingu5.
8.Curyšské letiště7.
9.Mezinárodní letiště ve Vancouveru8.
10.Letiště Heathrow (Londýn)10.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám