Hlavní obsah

Rakouské středisko Serfaus-Fiss-Ladis je lyžařským rájem pro rodiny s dětmi

Novinky, Ota Klikar

Jestliže hledáte v Rakousku nějaké vhodné místo, kam s dětmi na lyže, určitě nezapomeňte na spojená horská střediska Serfaus-Fiss-Ladis. Tři typické rakouské obce se na dětské návštěvníky přímo specializují a mají pro ně připraven lyžařský ráj na zemi. Je to jedna z věcí, která toto lyžařské centrum odlišuje od ostatních.

Foto: Archiv www.serfaus-fiss-ladis.at

Pečlivě upravené sjezdovky rakouského střediska poskytují dětským lyžařům a snowboardistům příjemný terén.

Článek

K dispozici je pestrá nabídka terénů, kde se vyřádí každý člen rodiny. Pokud si ale chtějí rodiče v klidu zalyžovat, mají možnost využít lyžařské školky nebo profesionální instruktory, kteří se o jejich ratolesti postarají.

Ne nadarmo je toto horské středisko vyhledáváno jako nejlepší alpská lyžařská destinace pro rodiny s dětmi. Je tu pro ně přichystáno na sto tisíc metrů čtverečních plných sjezdovek, atrakcí a překvapení. Na každém kroku tady vidíte, že děti mají přednost.

Mohou si vybrat, jestli se vyřádí na velkém lyžařském hřišti Kinderschneealm s celou řadou atrakcí a dětskými pásy nebo v Murmliparku, iglú vesničce nebo na zážitkových trasách Murmli Trail či Dino Forest. Oblíbená je i Medvědí sjezdovka na svahu Alkopfu.

Foto: Archiv www.serfaus-fiss-ladis.at

Kdo nechce lyžovat, nasedne na sáňky.

Výhodou je, že začátečníci se tady učí lyžovat formou hry, instruktoři pro ně vymýšlejí zábavné akce a snaží se výuku udělat co nejzajímavější. A tak cestou po sjezdovce potkávají hýbající se zvířata a strašidla nebo dřevěné medvědy, skrz které mohou projíždět. Ti jim ještě zabručí na pozdrav.

Pro starší děti jsou pak určeny tobogány, sáňkařské dráhy, dětské cross parky a snow parky se skokánky a slalomem. Fronty stojí zájemci na dětské skútry.

A další mimořádné nabídky? V horských vesničkách se můžete ubytovat ve speciálních hotelech pro rodiny s dětmi, najíst se mohou vaše ratolesti v restauracích, které jsou určeny jen pro děti, a stále oblíbenější službou je i hlídání dětí ve věku od jednoho do čtyř let.

Prašan i na konci března

Zkrátka nepřijdou ani dospělí lyžaři. Mohou užívat přes 200 kilometrů sjezdovek všech obtížností v nadmořských výškách od 1200 do 2820 metrů, většinou perfektně upravených. Na vrcholky kopců je vyveze na 70 lanovek. Na milovníky dobrodružství tady navíc čeká řada příležitostí pro volné sjezdy.

Foto: Archiv www.serfaus-fiss-ladis.at

Funpark pro mladé

Nemalou výhodou zimního střediska Serfaus-Fiss-Ladis je i skutečnost, že si tady můžete kvalitně zalyžovat také na jaře. Vhodné jsou k tomu severní strany hor, kde i v březnu a začátkem dubna najdete příjemný prašan. Pro mnohé jsou ideálním řešením jarních prázdnin.

K celkové pohodě přispěje i fakt, že horská střediska Serfaus a Fiss regulují dopravu, což znamená, že auta v ulicích horských vesnic téměř nepotkáte. A jak se tedy dostanete k lanovkám? No přece metrem! To není vtip, tady opravdu jezdí metro. Podzemní dráha je dlouhá 1280 metrů a má čtyři stanice. Od roku 1985 slouží lyžařům k příjezdu k nástupní stanici lanovek.

Foto: Archiv www.serfaus-fiss-ladis.at

Dospělým lyžařům nabízí středisko sjezdovky všech typů obtížnosti.

Zimní středisko Serfaus-Fiss-Ladis je navíc vhodné i pro běžkaře. K dispozici jsou jim tratě s celkovou délkou 119 kilometrů vhodné pro klasiku i bruslení. Můžete také sáňkovat na 4,5 kilometru dlouhé trase z vrcholu Komperdell. Bohatá škála možností zábavy tak dělá z tohoto horského centra skvělé místo pro aktivní rodinnou dovolenou.

Více informací

Doprava

Autem přes Rozvadov, Mnichov, Innsbruck. Cesta má cca 640 kilometrů a ujedete ji za zhruba šest a půl hodiny.

Ubytování

Nocleh ve všech cenových kategoriích najdete na www.serfaus-fiss-ladis.at a www.familienhotel.com.

Reklama

Výběr článků

Načítám