Hlavní obsah

Čeští lyžaři se houfně přesunují do Alp. Tam je sněhu dost

Právo, Bohuslav Borovička

Uplynulý deštivý víkend zřejmě zbavil české lyžaře poslední kapky nadějí, že si v lednu zalyžují v našich horách. Cestovky proto hlásí nebývalý zájem o lyžařské pobyty v Alpách, kde je sněhu dostatek.

Foto: Jana Hanušková, Právo

Mnoho českých lyžařů utíká v právě probíhající zimní sezóně za hranice ČR kvůli lepším sjezdovým podmínkám. Ilustrační foto

Článek

Minulý týden připadlo v italských alpských střediscích až 1,5 metru čerstvého sněhu – nejvíce v západních v regionech Piemont či Valle d’Aosta. V Lombardii, kam se jezdí lyžovat například do Madesima či Tonale, napadly místy až dva metry sněhu, jen o něco menší vrstva nového sněhu leží také v oblastech Skirama a Dolomiti Superski.

„Od druhé poloviny prosince zaznamenáváme výrazně vyšší zájem o nabídku zájezdů do Alp. V porovnání se stejným obdobím loni prodáváme teď o 20 procent více zájezdů,“ říká Martin Řimnáč z CK Nev-Dama, která je českou jedničkou a drží téměř polovinu trhu lyžařských zájezdů. Aktuální cena šestidenního pobytu v Itálii včetně skipasu se pohybuje kolem 4000 korun.

Podle Řimnáče bude během ledna pokračovat zvýšený zájem o únorové pobyty, především na termíny jarních prázdnin. Lyžaři míří také na rakouské sjezdovky, ty preferuje 37 procent klientů CA Invia.

Podle majitele CK Slan Tour Ladislava Pešky roste i zájem o Francii, neboť tamní sjezdovky jsou jediné, které poskytují skutečnou záruku dostatečné a kvalitní sněhové pokrývky. „Vzhledem k naší tradici kupují u nás zákazníci často také Slovensko,“ řekl Právu Peška.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám