Hlavní obsah

Nejdostupnější destinací pro baťůžkáře je Kambodža

Novinky, jky

Říká se, že dovolená v karavanu je jen jiný způsob, jak oznámit známým, že jste chudí, zní populární vtip. To však často nebývá pravda, stejně tak jako tvrzení, že „baťůžkaří” jen chudí lidé. Baťůžkaření je způsob cestování, který umí nadchnout mnoho lidí bez ohledu na sumu nacházející se na jejich účtu. A že je tento typ cestování navíc levný? Tím lépe.

Foto: Profimedia.cz

Kambodžský Phnom Penh

Článek

Zvažujete sbalit své věci do batohu a někam na delší dobu vymizet. Tzv. Hotel Price Index, tedy cenový index hotelů, je sestavován portálem hotels.com dvakrát ročně. A nejlépe z něj nyní vychází Kambodža. Průměrně vás totiž pět nocí v ubytovacím zařízení v hlavním městě Phnom Penh přijde na to samé, co jedna noc v brazilském velkoměstě Rio de Janeiro.

Noc v hotelu v kambdožském Phnom Penhu vyjde v průměru na 1076 Kč. Avšak to mluvíme o průměrném hotelu, který baťůžkáři běžně nevolí. Navíc je tento průměr navyšován cenou luxusních hotelů. V reálu tak nebývá problém ubytovat se tam i za 250 Kč na noc. V Siem Reap ležícím přímo u známého chrámu Angkor Wat je cena průměrného hotelu vyšší asi jen o 300 korun. I zde platí to, že zde najdete výrazně levnější ubytovací zařízení.

Foto: Jakub Kynčl, Novinky

V indickém Goa vás peníze stresovat nemusí. Pobývat se tam dá levně.

Na špici levných míst pro baťůžkáře či mladé cestovatele, kteří vyrazili na zkušenou, se objevovaly jen asijská města. Levně vyjde i vietnamská Hanoj a Ho Či Minovo Město, nezruinuje vás také cesta do thajských měst Chiang Mai či letoviska Pattaya. Mezi tři výše zmíněné země se pak už do první desítky dokázala vetřít pouze jedna destinace z jiné země - indický stát Goa, který je často označován za indické Švýcarsko.

Výhodným cenám pro turisty napomáhá v poslední době větší soutěživost mezi ubytovacími zařízeními a také pokles hodnoty místních měn. Jih a jihovýchod Asie tak navzdory přizpůsobování se přijíždějícím davům západních turistů zůstává nejlevnější.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám