Hlavní obsah

Jedna z nejvyšších budov Washingtonu se změní v luxusní hotel

Novinky, fis

Washingtonská budova The Old Post Office Building z konce 19. století se má proměnit v přepychový hotel. Její přestavbu bude mít na starosti společnost realitního magnáta Donalda Trumpa. Prvním hostům by se brány hotelu měly otevřít asi za tři roky.

BEZ KOMENTÁŘE: Historická poštovní budova ve Washingtonu se změní v luxusní hotel

 
Článek

Šestadevadesátimetrová historická budova The Old Post Office Building v metropoli USA bude pravděpodobně v roce 2016 fungovat jako hotel. S přestavbou by se mělo začít na jaře příštího roku. Podle agentury Reuters se stavba přejmenuje na Trump International Hotel.

Budova, vystavěná v letech 1892 až 1899, stojí na Pennsylvania Avenue mezi Bílým domem a Kapitolem. Původně sloužila potřebám amerického poštovního úřadu a také poštovního úřadu města Washington. Od roku 1934 tady pak sídlily nejrůznější federální úřady.

Vládní úřad GSA, který spravuje státní majetek, budovu vidí už řádku let jako nevyužitou. V únoru 2012 proto vybral společnost Trump Hotel Collection, aby ji přestavěla na luxusní hotel. Ten by měl mít v konečné podobě 270 pokojů, jejichž průměrná plocha bude 56 čtverečních metrů. V každém z nich by se mělo svítit křišťálovým lustrem.

Reklama

Výběr článků

Načítám