Hlavní obsah

Cestovní kanceláře začaly prodávat lyžařské zájezdy. Část vyprodají už v září

Novinky, jky

První cestovní kanceláře už zveřejnily nabídku first minute zájezdů za zimním lyžováním. Zajímavé je, že během září z nabídek prý zmizí i několik desítek procent zájezdů, o které lidé mívají největší zájem. Důležitou roli pak pro klienty cestovních kanceláří hrají právě i slevy first minute.

Foto: Lucie Poštolková, Novinky

Lidé si dovolené s lyžováním kupují často už v září. Ilustrační foto

Článek

Nejvíce českých lyžařů bude během letošní sezóny opět možné potkat na rakouských a italských sjezdovkách. Zatímco Rakousko, které lze označit za kolébku alpského lyžování, láká zejména lepší dostupností z ČR, Itálie vede v cenové atraktivitě, kvalitě sjezdovek a nabízí také stabilní slunečné počasí. Vyplývá to ze statistik prodejů cestovních kanceláří.

„Celkem osm z deseti klientů s námi míří na týdenní pobyty do Itálie. Pozorujeme ale také rostoucí zájem o pobyty na čtyři či pět dní. I proto jsme v letošním roce rozšířili nabídku zkrácených pobytů,“ uvedl ředitel CK Nev-Dama Martin Řimnáč, který jako novinku pro letošní sezónu uvedl tzv. „garanci sněhu“.

„Podmínky pro lyžování v Alpách jsou ve všech ohledech lepší než v ČR. Pokud by ale v Alpách včas nenapadlo a klient si neužil předvánoční lyžování, vrátíme mu peníze. To samé se týká jarních okrajových termínů od druhé poloviny března,“ doplnil Řimnáč, který očekává, že už během září se prodá přibližně polovina zájezdů.

Do Rakouska sami, do Itálie s cestovkou

Zatímco do Rakouska Češi častěji jezdí bez služeb cestovní kanceláře a vše si zařizují na místě, do Itálie jich drtivá většina míří s cestovní kanceláří a využívá nákup zájezdu se skipasy v ceně. Týdenní zájezdy se šestidenním skipasem lze pořídit už od tří tisíc korun. Rodinný týdenní pobyt přímo u sjezdovek pro dva dospělé a dvě děti včetně polopenze a skipasů na šest dní pak začíná pod sumou 14 tisíc korun.

S prodeji lyžařských zájezdů už začala i cestovní kancelář Fede. „První část zimní nabídky jsme již zveřejnili na internetu. Během první poloviny září už budeme mít nabídku kompletní. Pro letošek nabízíme klientům, kteří si zakoupí dovolenou na first minute, slevu 13 procent. Velký zájem mají naši klienti zejména o severoitalské středisko Aprica, kam se rádi pravidelně vracejí. Týdenní pobyt se skipasem se dá sehnat od necelých šesti tisíc korun,” řekla Novinkám ředitelka CK Fede Yvetta Federici.

„Oblíbenou destinací je také italské Livigno. Máme takovou specialitku, horskou chatu u jezera, ne tak úplně daleko od nejvyšší hory Dolomit Marmolady. Na sjezdovky tam klienti jezdí rolbou. Velkým lákadlem tohoto místa je pak i neskutečná místní gastronomie, za kterou ručí sám majitel této luxusní horské chaty,” dodala Federici. Očekává, že během září zmizí z nabídky zhruba 20 procent zájezdů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám