Hlavní obsah

Kam o víkendu s dětmi: S dcerami za historickou módou, se syny na tobogán

Novinky, Klára Fischleinová

Tento víkend zavede rodiny do divadelních sálů i na sportovní akce. Jednou z nich je pražský závod v jízdě na tobogánu. Prostor ale zbude tradičně i pro fantazii a vzdělání. Na zámku Děčín se bude na malé návštěvníky těšit Černý rytíř, v Liberci čekají děti IQ překážky.

Článek
Praha

Těsto, korálky i počmárané obličeje

Pro všechny šikovné ruce a nápadité hlavy si Kulturní centrum Novodvorská připravilo od 10:00 sobotní Jarní výtvarné tvoření. Co si děti ve spolupráci s rodiči zkusí vyrobit? Šperky z korálků, šifrovací klíč z CD i malované ulity a papírová letadla. Více o náplni dílny čtěte zde.

Až do prodření plavek

Celodenní mistrovství ČR ve sjezdech po tobogánu naplánovalo na sobotu centrum Aquapalace Praha. Ve čtyřech různých kategoriích se mohou zúčastnit děti i dospělí. Toto soutěžní klání se koná již potřetí. V 11:00 by se soutěžící měli dostavit na zahájení, v 17:00 by pak neměli chybět na vyhlášení výsledků. Po zahájení bude čas i na zkušební jízdy. Vše o programu akce a podmínkách účasti najdete zde.

Keramické tvoření

Práci s keramickou hlínou a její proměnu po vypálení poznají ti, kteří se zapojí do víkendové dílny Domu dětí a mládeže Ulita na Praze 3. Mezi 14:00 a 16:00 se tu bude tvořit, za týden v sobotu pak naváže dílna glazování všech děl. Více hledejte zde.

Středočeský kraj

Zámecká záplava květin

Program pro celou rodinu, ale především pro dívky a ženy, chystá na sobotu zámek Dobříš. Akce proběhne od 10:00 do 17:00. Návštěvníci se pokochají speciálními květinovými vazbami v komnatách zámku, děti čeká doprovodný program s květinovou tematikou a výrobou koláží. Na své si tu přijdou návštěvnice, které chystají svatbu, protože se dozví plno užitečných tipů. Bližší informace čtěte zde.

Herci na provázku

Do poloviny května je v Regionálním muzeu v Kolíně přístupná návštěvníkům výstava nazvaná Herci na provázku. Hlavními exponáty jsou tedy samozřejmě loutky. Ovšem ne ledajaké. Tyto dřevěné pohádkové postavičky jsou staré až desítky let. Více o výstavě naleznete zde.

Jihočeský kraj

Odemykání Vltavy

Stejně jako se na podzim Vltava uzamkla, teď se na začátku jara musí odemknout. Právě k tomuto slavnostnímu aktu je veřejnost zvána v sobotu od 10:00 v Českém Krumlově. O programu akce se vše dozvíte zde.

Plzeňský kraj

Michal je kvítko a hračka

Představení pro děti, v jehož hlavní roli účinkuje Michal z Kouzelné školky, se uskuteční tento víkend v Plzeňském kraji na několika místech: v sobotu v Městském kulturním středisku v Domažlicích od 10:30, v Kulturním domě v Klatovech od 14:30 a v neděli od 15:00 pobaví Michal diváky v rokycanské Tělocvičné jednotě Sokol. Celý Michalův program naleznete zde.

Karlovarský kraj

Bystří sokoli a lov

Zřícenina hradu Hauenštejn zve zájemce na Den sokolnictví a lovectví. Program bude zahájen v 10:00 a ukončen zhruba sedm hodin poté. Účastníci akce se seznámí mimo jiné také s historickými loveckými pomůckami, jako je například luk, kuš či prak. Dále je čekají opakované sokolnické ukázky. Na celý program se můžete podívat zde.

Ústecký kraj

Na zámku s Černým rytířem

Prohlídka komnat zámku v Děčíně nebyla nikdy tajuplnější než ve společnosti Zikmunda z Vartenberka, kterému se přezdívá Černý rytíř. Přibližte se víkendovou prohlídkou otevření 13. komnaty. Veškeré informace si přečtete zde.

Liberecký kraj

Novinky pro chytrolíny

Rozšířený program libereckého iQparku nabízí něco pro každého, kdo se chce bavit nebo poznávat. Nechte své ratolesti poznat sílu magnetů, televizní klíčování či světové jazyky. O víkendech je čeká navíc vždy od 16:00 science show plná působivých fyzikálních efektů. Zahrát si v iQparku děti mohou i na veterináře. Vše o dalších aktivitách naleznete zde.

Královéhradecký kraj

Zámecká koupelna pro pány

Oba víkendové dny bude na zámku v Opočně výjimečně zpřístupněna veřejnosti takzvaná pánská koupelna. Ta reflektuje hygienické návyky začátku 20. století. Možná vás některé exponáty dost překvapí. Více o speciální víkendové prohlídce se dozvíte zde.

Pardubický kraj

Krteček na zámku

Skládačky, soutěže a zajímavosti čekají na malé návštěvníky výstavy Krtečkova dobrodružství, která je od začátku minulého týdne až do 19. května k vidění na Zámku Moravská Třebová. Více o expozici čtěte zde.

Vysočina

Pro maminky a dcery

Nejnovější výstavu jihlavského Muzea vysočiny ocení především dámy. Napoví už samotný název: Romantická zastavení aneb střípky z módní historie. Expozice nabízí od pátku 12. dubna pohled zpátky k módním trendům 19. a 20. století, kdy oblečení bylo vždy elegantní, přesto nepostrádalo praktičnost. Další informace hledejte zde.

Jihomoravský kraj

Pro nadšence do historie

Pokud je zálibou vaší nebo vašich dětí historie, jistě vás potěší Napoleonské dny v prostorách zámku Valtice. Ty potrvají od pátku až do neděle a kromě vojenských uniforem, zbraní a zajímavých fotografií z předchozích ročníků akce čeká návštěvníky také nejedna ukázka bojového výcviku. Veškeré informace jsou dostupné zde.

Olomoucký kraj

Pohádkové prohlídky ve dne i v noci

Zámek Plumlov si na tuto i příští sobotu přichystal program pro rodiny s dětmi. Nabízí denní i noční pohádkové prohlídky. První začíná vždy v 15:00, další následuje za půl hodiny. Více o akci najdete zde.

Zlínský kraj

Všude samí motýli

Motýl v grafice i „naživo“. Nová výstava na Zámku Chropyně spojuje obrazy Maxe Švabinského inspirované tímto živočichem stejně jako sbírku skutečných motýlů zdejšího rodáka Josefa Poly. Velká a různorodá expozice zaujme jistě všechny členy rodiny. Více informací hledejte zde.

Moravskoslezský kraj

Nedělní divadélko

Ostravské Forum Nová Karolina zve rodiče s dětmi v neděli po obědě ve 14:00 na dvouhodinové divadelní zpracování pohádky O Palečkovi. Představení se uskuteční ve Velkém sále rodinného centra u dětského koutku, vstup je zdarma. Přijďte ale včas, protože počet míst je omezen. Vše najdete zde.

Doporučte svou akci

Pořádáte zajímavou akci, o které by podle vás měli naši čtenáři vědět? Pošlete krátký text popisující tuto událost a internetový odkaz, kde bude možné nalézt více podrobností na tipynavikend@novinky.cz. Vyhrazujeme si právo tip nezveřejnit, jeho případné zveřejnění je zdarma.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám