Hlavní obsah

Výletní loď Arnošt z Pardubic plánuje další pirátské plavby i vinné degustace

Novinky, ČTK, Klára Fischleinová

Výletní loď Arnošt z Pardubic zahájí letní sezonu v sobotu 20. dubna. Kromě tradičních jízd po Labi do Srnojed, Kunětic a Brozan připravuje také pirátskou jízdu, plavbu se středověkými řemesly, ochutnávky vín nebo koncerty Michala Hrůzy či Petry Hapkové.

Foto: Archiv výletní loď Arnošt z Pardubic

Výletní loď Arnošt z Pardubic chystá letos pro návštěvníky mimo jiné i několik ochutnávek vín.

Článek

Ceny jízdného se u plavby výletní lodi Arnošt z Pardubic letos nemění. Jednosměrné jízdné stojí od 130 do 200 korun, za zlevněnou vstupenku cestující zaplatí od 80 do 120 korun. Rodinné jízdné přijde na 300 až 450 korun pro rodiče s jedním až třemi dětmi ve věku do 15 let. Nutné je rezervovat si plavbu předem.

Oblíbené jsou takzvané pirátské plavby. Během nich je loď vyzdobená vlajkami, lany i sudy, aby bylo prostředí maximálně autentické. Kromě toho, že je lodní personál tematicky oblečen, je nachystán také speciální program. A to dokonce i mimo lodní palubu.

Po zakotvení u hradu Kunětická hora čeká účastníky plavby třeba soutěž ve střelbě z kuše nebo boj o zlaťáky. Při zpáteční cestě si pak všichni mohou odpočinout při hudební kulise, kterou obvykle zajistí živé vystoupení kapely.

Termíny letošních pirátských plaveb: Neděle 19. května, neděle 4. července, čtvrtek 1. srpna, čtvrtek 29. srpna a neděle 22. září.

Loď Arnošt z Pardubic je po servisní prohlídce. Generální opravy se dočkala vloni. Za čtyři měsíce dostala novou strojovnu a motory. Přidané plováky zajistily větší stabilitu. Nová je i elektroinstalace, podlahy, lak lodi a ozdobné fólie.

Arnošt z Pardubic v číslech

Délka lodi je 27,2 metru, v nejširším bodě dosahuje 5,19 metru.

Výletní loď byla vyrobena v roce 2001.

Přeprava bicyklu nebo psa stojí 30 korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám