Hlavní obsah

Kam o víkendu s dětmi: Za kulturou do Ostrova i za sportem na Špičák

Novinky, Klára Fischleinová

Sněžení v minulých dnech posílilo bělostnou pokrývku českých hor, nejen na šumavském Špičáku si tedy s rodinou o víkendu zasportujete. Pestrý program číhá také v kulturních domech, divadlech a muzeích celého Česka. Výběr akce, na níž strávíte svůj volný čas, tedy zůstává jen na vás.

Foto: Archiv Ski areálu Špičák

Poslední týdny zimních radovánek si můžete užít na Šumavě. Na Špicáku čeká tento víkend na děti speciální program.

Článek
Praha

Připravit těsto a hurá k peci

Příjemné páteční odpoledne můžete tento týden strávit se svými dětmi v Toulcově dvoře, který se specializuje na rodinné akce. Nebojte, zima vám tady rozhodně nebude, naopak se příjemně zahřejete. Náplní času od 15:30 do 18:30 totiž bude pečení domácího chleba. Abyste ho pak nemuseli jíst „jen tak“, vyrobíte si tu i tvaroh. Informace o nutné registraci a dalších podrobnostech akce najdete zde.

Zkrocení dětí divokými matkami

Trojice mladých maminek, které si říkají Divoké matky, naplánovala na tento víkend den otevřených dveří v pražské kavárně v Hybešově ulici. V sobotu i v neděli se sem můžete společně se svými neposednými ratolestmi přijít podívat. Divoké matky chtějí představit svůj projekt výtvarné dílny, ze které se prý děti vracejí hodné jako beránci. V dílně se budou dělat experimenty, objevovat nové techniky i rozvíjet fantazie. Adresu kavárny i potřebné kontakty hledejte zde.

Středočeský kraj

Po stopách Karla IV.

Hrad Karlštejn pouští za své brány návštěvníky už během únorových víkendů. Další možnost vydat se za příběhem Karla IV., jednoho z nejvýznamnějších českých panovníků, máte i na konci tohoto týdne. Muzeum voskových figurín v hradním areálu je do 1. března uzavřeno z důvodu rekonstrukce a rozšíření stávajících expozic.

Jihočeský kraj

Éra maškarních pokračuje

Řetězec dětských karnevalů se vesele rozšiřuje. Tentokrát budou děti v maskách řádit v Týně nad Vltavou, a to v sobotu od 15:00 do 17:30 v Městském domě kultury Sokolovna. O cenách vstupného a programu se více dočtete zde.

Plzeňský kraj

Malí lyžaři budou jezdit zdarma

Mezi 9:00 a 12:30 si v sobotu můžete vyzvednout „volňásky“ pro své děti u lanovky na šumavském Špičáku. V sobotu totiž budou jezdit zdarma. V lyžařském areálu Ski Špičák se bude konat také speciální pětiboj. Nečekejte klasické sportovní disciplíny, tyto budou ryze pro nejmenší lyžaře. Děti budou krmit Yettiho sněhovými koulemi, lézt do iglú nebo srážet kuželky ledním medvědem. Vše o akci naleznete zde.

Karlovarský kraj

Čertovské patálie

Divadelní představení pro děti ve věku od tří let si připravil Dům kultury v Ostrově. V neděli od 15:00 se tu bude hrát volné pokračování tradiční pohádky Čert a Káča. Více o představení hledejte zde.

Ústecký kraj

Zasněžený masopust

V obci Milešov u Lovosic posunuli masopustní veselí až na konec února. Tuto sobotu se od 10:00 můžete zúčastnit masopustních oslav na návsi, od 13:00 pak průvodu masek. Volit se bude král a královna masopustu, večer proběhne i hostinská veselice. Bližší informace čtěte zde.

Divočina jménem Karnevalový cirkus

V neděli od 15:00 mohou děti s rodiči dovádět při programu karnevalového cirkusu v obci Březno. Nejen masky a divoká taneční hudba, na této akci čeká účastníky tobogán blbinek i originální bonbónová zábava. Více informací najdete zde.

Liberecký kraj

Tanec, smích a hry

Další dětský karneval pořádá tuto neděli Kulturní centrum v Semilech. Nabitý program, jehož začátek je plánován v 15:00, slibuje hravou zábavu, hudbu i další aktivity. Více o akci najdete zde.

Královéhradecký kraj

Kreativní zahájení víkendu

Kdo plánuje trávit volný čas aktivně hned v pátek vpodvečer, dostane možnost na výtvarném kurzu Pergamano v České Skalici. Tam si děti i dospělí mohou vytvořit blahopřání s obálkou z pergamenového papíru. Účastníci s velkou fantazií nezůstanou jen u toho a pustí se třeba ještě do výroby dárkových krabiček. Zbytek informací o kurzu naleznete zde.

Pardubický kraj

Páteční vyrábění panáčků

Od 15:00 se bude v čítárně Knihovny České Třebové tvořit. Děti si sem mohou přijít vyrobit zvířátka z fleecu. Na programu jsou malé chobotničky. Vstupné je rovných 50 korun. Informace o programu knihovny najdete zde.

Vysočina

Dračí příběh z Pelhřimova

Městské divadlo Pelhřimov potěší nejmladší diváky sobotním humorným pohádkovým představením Není drak jako drak. Tři pohádky přinesou nečekané zvraty a zápletky. Nudit se jistě nebudou ani rodiče. Představení začíná v 15:00. Více čtěte zde.

Jihomoravský kraj

Ledové klouzání

Svištět na bruslích po ledě můžete v Sokolské ulici ve Znojmě. Brány zdejšího kluziště jsou pro návštěvníky otevřené denně od 9:00 do 20:00. Zasportovat si tu můžete za nízké vstupné v hodnotě 10 korun.

Něco pro maminky a dcery

Brněnské Technické muzeum vystavuje od poloviny února kolekci historických kočárků až od roku 1880. K vidění jsou také kočárky, v nichž dříve holčičky vozily své panenky. Expozice tedy zaujme něžné pohlaví všech věkových kategorií. Více o výstavě čtěte zde.

Olomoucký kraj

Výhradně pro indiány

Karneval, ale ne ledajaký. Dům dětí a mládeže v Olomouci pořádá v pátek mezi 16:00 a 18:00 speciální indiánský karneval. Kdo zvolí jinou masku, je taky vítán, v převaze tu budou ale jednoznačně „divoši“. Více o akci hledejte zde.

Zlínský kraj

Výlet provoněný květinami

Idylickou rodinnou procházku si tento víkend můžete naplánovat do Kroměříže, kde bude od čtvrteční vernisáže denně přístupná výstava Kamélie a proměny zahrady. Vždy mezi 10:00 a 16:00 si květinovou expozici můžete projít, a to dokonce úplně zdarma. Bližší informace najdete zde.

Moravskoslezský kraj

Desko-hraní v Beskydech

Beskydská horská Chata Bílá ve Starých Hamrech pořádá od středy do neděle maraton v hraní deskových her. Kromě sněhu si tu tedy můžete užít i napínavé hráčské souboje. Přihlásit se můžete zde.

Sobotní maskování

Dům kultury v Bílovci pořádá v sobotu akci výhradně pro nejmenší občánky města. Od 14:00 obsadí budovu příšerky i hrdinové z pohádek a nadpřirozená stvoření. Vstupné na karneval je 30 korun. Informace k akci naleznete zde.

Doporučte svou akci

Pořádáte zajímavou akci, o které by podle vás měli naši čtenáři vědět? Pošlete krátký text popisující tuto událost a internetový odkaz, kde bude možné nalézt více podrobností na tipynavikend@novinky.cz. Vyhrazujeme si právo tip nezveřejnit, jeho případné zveřejnění je zdarma.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám