Hlavní obsah

Tipy na víkend: Relax ve znamení valentýnské romantiky i intelektuální debaty

Novinky, Klára Fischleinová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Trocha sportu, něco málo lenivých aktivit i pár besed k zamyšlení nabízí program v českých regionech tento víkend. Je na vás, s kým se na akci vypravíte, důležité ale je, že nebudete trčet doma.

Foto: P. Vlček

V ostravské ZOO proběhne přes víkend namlouvání tygrů a dalších kočkovitých šelem.

Článek
Praha

Valentýnské koupání

Na sobotu si speciální Valentýnskou párty připravil pražský areál Aquapalace. Program začne v 19:00 a páry si budou moci užít nejenom koupání v bazénech a vířivkách, ale také ochutnat čokoládové fontány nebo využít relaxačních masáží a odpočinku ve vyhřátých saunách. Více o akci hledejte zde.

Plavba pro zamilované s tříchodovým menu 

Ochutnávku vín, květiny pro slečny i paní a živou hudbu zahrnuje romantická jízda na parníku po Vltavě. Páteční a sobotní večer se ponese v duchu čtvrtečních oslav Valentýna, tak se nebojte zažít se svojí drahou polovičkou něco speciálního. Bližší informace k akci naleznete zde.

Začíná maratón francouzkých filmů

V pražském kině Lucerna ve čtvrtek startuje přehlídka výběru francouzkých filmů, která tu bude pokračovat až do 20. února. Poté se přesune do kina Atlas. Filmoví fandové se tedy do konce měsíce nudit nebudou. Více o Dnech francouzského filmu čtěte zde.

Středočeský kraj

Páteční koncertování

V Dobříši se tento pátek od 20:30 koná koncert rockové kapely Sunshine. Vstupné do rozeznělého sálu Kulturního domu vyjde na místě na 160 korun. Užijte si hudební start přicházejícího víkendu. Zbytek informací hledejte zde.

Jihočeský kraj

V rytmech charlestonu

Taneční večer ve stylu 20. a 30. let pořádá Jindřichův Hradec v Kulturním domě Střelnice. Přesně ve 20:00 se tu rozezní svižné rytmy charlestonu. Oprašte naučené kroky z tanečních a vydejte se vstříc tanečnímu parketu. Zahajte víkend stylově.

Plzeňský kraj

Běžkařská třicítka

Víkendový závod v Kašperských Horách si mohou zkusit i amatérští běžkařští nadšenci. V sobotu vyrazí závodníci klasickou technikou, neděle bude patřit volnému stylu jízdy. V obou dnech se pojede po trati dlouhé 30 kilometrů. Více informací čtěte zde.

Karlovarský kraj

Manželství jako umění

Tento víkend vrcholí v Karlových Varech Národní týden manželství. Ne náhodou se točí kolem čtvrtečního valentýnského dne. To už je zkrátka tradicí. Ve zbylých dnech tohoto speciálního týdnu se bude v Karlových Varech například promítat film Na rozcestí, který je o manželských problémech, sobotní večer pak bude vyhrazen pro romantickou večeři, kterou si každý pár sám vybere. Více o akci čtěte zde.

Ústecký kraj

Pozdní masopust

Pouze s dobrou náladou je povolen vstup na sobotní masopustní veselí v historickém městě Úštěk. U kostela na jeho náměstí se točila například část filmu Rebelové. Tento víkend se tu ale bude od 10:00 do 17:00 konat výhradně masopustní taškařice se zabijačkou a vším co k masopustním oslavám patří. Více najdete zde.

Liberecký kraj

Putování labyrintem až k sobě samému

V sobotu od 15:00 začne v Muzeu Českého ráje v Turnově přednáška s názvem Labyrint – Cesta k sobě. Mluvit se bude o historii fenoménu bludišť i o spekulacích jejich vlivu na lidské zdraví. Více o přednášce najdete zde.

Valentýnská degustace vín

V pátek je pro všechny zamilované páry připraven v Galerii Liberec společenský večer doplněný řízenou degustací vín. Profesionální sommelier promluví podrobně o jednotlivých vinných odrůdách a provede tak účastníky celou dvouhodinovou ochutnávkou. K zakousnutí se tu na stolech objeví sýry, klobásy i pečivo. O ceně degustace a dalších detailech se dočtete zde.

Královéhradecký kraj

Hvězda Orientu v Náchodě

Náchodské Déčko, centrum volného času, bude tento víkend okupovat taneční soutěž Hvězda Orientu 2013. Diváci budou svědky kreativních tanečních čísel českých i slovenských tanečnic, které se budou vlnit v rytmech orientální muziky. Bližší informace o soutěži čtěte zde.

Pardubický kraj

Zpátky v disko čase

Tanečníci, kteří se vzhlédli v hitech 70. až 90. let, si zajisté užijí retro diskotéku v hudebním klubu Kotelna v Litomyšli. Tento pátek od 21:00 zahraje jako pravidelně DJ Alík. Informace o vstupném, diskotéce a klubu najdete zde.

Taneční odpoledne v České Třebové

Neděle patří v Kulturním centru České Třebové od 14:00 Malému tanečnímu orchestru, jeho hudbě a tanci. V rámci 60korunového vstupného je zahrnuto také občerstvení pro všechny účastníky. Rozlučte se s tímto týdnem na tanečním parketu.

Vysočina

Pohled z Vysočiny do Peru

Manželé Bezděčkovi nedávno podnikli dvě výpravy do Peru. Tento víkend naposledy nabízí Kavárna Muzeum v Jihlavě výstavu Báječné Peru. Ta odkrývá krásy této nám vzdálené země z pobřeží Tichého oceánu i z vrcholů And. Více o končící výstavě čtěte zde.

Operní přenos z USA

Přímý přenos opery Rigoletto z New Yorku zahájí v sobotu v 18:45 kinosál Chtěboř ve stejnojmenném městě. Opera je nastudovaná v italštině, přenos ale budou doprovázet titulky. Více naleznete zde.

Jihomoravský kraj

Plesové zahájení víkendu

Masarykův kulturní dům v Židlochovicích pořádá tento pátek od 20:00 ples. Tanečníci se budou na parket vrhat v doprovodu hudby orchestru Stop time band, doprovodný program pak zajistí Jazzové panenky. Jestli vás akce zaujala, čtěte více zde.

Olomoucký kraj

Svatební zvyky Bouzova

Speciální valentýnské prohlídky pořádá hrad Bouzov. Nutná je rezervace předem. Účastníci se během výkladu dozvědí nejen historii místa a stavby, ale také svatební zvyky, které tu po léta fungují. Více o prohlídce i rezervaci najdete zde.

Zlínský kraj

Košt vín a zabijačkové pochoutky

Delikatesní odpoledne čeká v sobotu na návštěvníky Klubu kultury v Uherském Hradišti. Rozhodně sem nechoďte s plnými žaludky, byla by to škoda. Podávat se tady totiž budou zabijačkové speciality společně s ochutnávkami vín. Informace o vstupném naleznete zde.

Moravskoslezský kraj

Namlouvání tygrů v Ostravě

Ve jménu oslav svatého Valentýna se ponese i víkendový program ZOO v Ostravě. Tam v sobotu proběhnou tygří námluvy a od 11.00 také speciální komentovaná prohlídka pro zamilované páry. Dozvědět se mohou více o partnerském soužití zvířat. Více informací o akci čtěte zde.

Doporučte svou akci

Pořádáte zajímavou akci, o které by podle vás měli naši čtenáři vědět? Pošlete krátký text popisující tuto událost a internetový odkaz, kde bude možné nalézt více podrobností na tipynavikend@novinky.cz. Vyhrazujeme si právo tip nezveřejnit, jeho případné zveřejnění je zdarma.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám