Hlavní obsah

Baťůžkářka ztratila paměťovou kartu z fotoaparátu, ke snímkům se ale zázračně dostala

Novinky, Jakub Kynčl

Když v zahraničí ztratíte paměťovou kartu ze svého fotoaparátu, tak pravděpodobně nečekáte, že byste se mohli k fotografiím ještě kdy dostat. Ale někdy se prostě zadaří. Dvaadvacetiletá Catriona Bowmanová už měla za to, že zhruba 300 snímků ze své baťůžkářské cesty po Evropě nikdy neuvidí. Paměťovou kartu ale našel člověk, který se rozhodl, že její majitelku najde stůj co stůj.

Foto: Peter van Leeuwen

Snaha najít majitelku paměťové karty přes internet přinesla své ovoce.

Článek

Britka Catriona Bowmanová nechala paměťovou kartu v červenci v jednom amsterdamském baru. Kartu našel šéf holandské reklamní společnosti Peter van Leeuwen na zavazadlovém pásu na tamějším letišti Schiphol. Podíval se na kartu, aby zjistil, zda by ho mohly fotografie dovést k jejímu majiteli. Na snímcích byly dvě mladé pohledné dívky, které evidentně cestovaly po Evropě.

Van Leeuwen neváhal a spustil na sociálních sítích velkou kampaň ve snaze dívky najít. Vytvářel nejrůznější montáže dívek na snímcích s popisky: "Kdo je tato dívka?" či "Neznáte mě?" a čekal. Video s fotkami nakonec vidělo přes 30 tisíc lidí poté, co o kuriózní kampani informovala místní média.

Nakonec se video dostalo i ke kamarádce dívek, která žila právě v Amsterdamu. Dvě dívky z britského hrabství Suffolk už se s nálezcem zkontaktovaly a ten jim přes internet odeslal všechny snímky, které měly na kartě. Zhruba 300 snímků bylo vyfoceno během prvních několika týdnů cesty po Evropě.

"Byla jsem v šoku. Je to celé úplně bizarní. Byly jsme si jisté, že jsme o ty snímky navždy přišly. Jsme Peterovi opravdu moc vděčné. Projevil nesmírnou snahu, aby nás vystopoval. Ty obrázky pro nás mají velkou cenu, jsou to krásné vzpomínky," uvedla Bowmanová, která v současné době pracuje jako asistentka v obchodě s lyžařskými potřebami ve Francii.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám