Hlavní obsah

Britské ministerstvo zahraničí varuje před přepadeními v Dominikánské republice

Novinky, Jakub Kynčl
Santo Domingo

Britské ministerstvo zahraničí v minulém týdnu na svých internetových stránkách varovalo před násilnými zločiny v Dominikánské republice, zejména pak v hlavním městě Santo Domingo. České ministerstvo zahraničí zatím loupežná přepadení v oblíbené karibské destinaci ignoruje a nevydalo žádné varování.

Foto: Profimedia.cz

Dominikánské Santo Domingo není po setmění bezpečné. A někdy ani během dne.

Článek

Turisté jsou okrádáni zejména v hlavním městě. Jejich vozidla zastavují ozbrojenci za denního světla v obydlených oblastech. Na jedné ulici, Avenida Bolivar, bylo přepadeno jen během minulého měsíce hned 20 amerických turistů. Dále bylo nahlášeno několik vykradení automobilů a kapesní krádeže.

Britské ministerstvo zahraničí varuje turisty před pohybem v osamělých uličkách a cestováním na oblíbených skútrech. Zejména pak v noci, ve špatně osvětlených oblastech. Je doporučováno, aby si turisté nechávali veškeré cennosti, včetně cestovních pasů, v hotelových sejfech. Stejně tak není rozumné mít u sebe mimo hotel více peněz v hotovosti.

Foto: Profimedia.cz

Terminál mezinárodního letiště v Dominikánské republice.

Ministerstvo zahraničí varuje také před kriminalitou v okolí mezinárodního letiště Las Americas, kde bylo v nedávné době přepadeno a okradeno větší množství turistů při samotném opouštění letištního terminálu. Většina těchto incidentů se odehrála v brzkých ranních hodinách nebo pozdě v noci. Místní gangy mají prý navíc ve zvyku pronásledovat ve svých autech turisty, kteří si pronajali na letišti vlastní automobil.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám