Hlavní obsah

V Praze o víkendu proběhne největší turistický veletrh

Novinky, jky
Praha

Již o tomto víkendu se v Praze odehraje 22. ročník veletrhu cestovního ruchu Holiday World, který je největší svého druhu ve střední Evropě. Vyjma mnoha soutěží se mohou návštěvníci těšit na výjimečné akční nabídky cestovních kanceláří a představení mnoha zajímavých destinací z celého světa.

Foto: Holiday World

O cestovatelský veletrh je na Výstavišti každoročně velký zájem.

Článek

Letos se na veletrhu představí více než 800 vystavovatelů z 50 zemí. Ani tentokrát nebude chybět oblíbený filmový festival Worldfilm. Jedna vstupenka platí nejen na cestovatelský veletrh, ale i na veletrhy Gastro & Hotel a Golf Show. Pohodové trávení volného času se tak bude kloubit na jednom místě.

Kromě regionů České republiky budou mít na festivalu své stánky také samostatná města jako třeba Česká Třebová, Terezín nebo třeba Ústí nad Orlicí. Pravé křídlo Průmyslového paláce bude tradičně patřit prezentaci zahraničních zemí. Mezi nováčky veletrhu se letos zařadí exotická Venezuela či tajemná Gruzie. Velkým lákadlem budou Dominikánská republika, Kuba, Etiopie, Namibie či Thajsko.

Příběh Felixe Baumgartnera

Nebudou chybět oblíbené země letních dovolenkových cest jako Chorvatsko, Tunisko, Egypt, Maroko, Bulharsko, Kypr či Černá Hora.

Doprovodný program veletrhu pro veřejnost známý pod názvem Worldfilm v letošním roce představí film Příběh Felixe Baumgartnera, tedy muže, který nedávno překročil rychlost zvuku při volném pádu. Cestovatel Jiří Kolbaba se podělí o své zážitky ze svých tří cest do Antarktidy, Lukáš Synek povypráví o cestě po severním Iráku a Petr Slezák ukáže zajímavosti při potápění za polárním kruhem.

Turistický veletrh má novinku i pro děti - nabízí interaktivní expozici "Cesta do pravěku", která umožňuje návštěvníkům zažít prostřednictvím interaktivního triku cestu do dávných časů v atmosféře oblíbených filmů Karla Zemana. V sobotu 9. února se pak na místě odehraje autogramiáda dětských hrdinů filmu Cesta do pravěku.

Základní fakta o víkendových veletrzích na Výstavišti
Jedna vstupenka platí na všechny veletrhy (Holiday World, Gastro & Hotel a Golf Show)
Veletrhy jsou otevřené pro veřejnost v sobotu 9. února 2013 od 9.00 do 18.00 a v neděli 10. února 2013 od 9.00 do 17.00
Vstupné
Plné vstupné pro dospělé150 Kč
Zlevněné vstupné pro studenty, seniory, ZTP, děti a mládež do 18 let80 Kč
Rodinné vstupné (2 dospělí + děti do 15 let)300 Kč

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám